samsung galaxy s9 | low light night camera | 2018.

Samsung Galaxy S9 i S9+ | Pametni telefoni stvoreni za komunikaciju današnjice

Predstavljeni su Samsung Galaxy S9 i S9+, pametni telefoni koji iznova kreiraju način na koji komuniciramo, dijelimo sadržaje i doživljavamo svijet. S najboljom kamerom do sada, inovativni Galaxy S9 i S9+, proizvedeni su za doba u kojem korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se kroz fotografije, video sadržaje i emojije.

Redizajnirani Galaxy S9 i Galaxy S9+ dolaze kamerom koja ima novi dvostruki otvor leće. A ona osnažuje također inovativnu kameru za fotografiranje i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Tu je i Super Slow-mo mogućnost snimanja video sadržaja. A izdvojit ćemo i personalizirane AR Emoji emojije koji se korisnicima omogućuje da ne propuste niti jedan važan trenutak. Točnije, da svakodnevicu učine nezaboravnom.

Galaxy S9 i S9+ uz snažne stereo zvučnike koje je ugodio AKG, Dolby Atmos surround zvuk te beskrajni zaslon s profinjenim rubom – ključnim elementom Samsungove baštine – pružaju poboljšano iskustvo zabave. Osim toga, modeli S9 donose novu SmartThings aplikaciju koja ujedinjuje Samsungove postojeće IoT usluge u zajedničko, pametno iskustvo.

Današnje kamere ne služe više samo snimanju fotografija – tu su kako bismo se povezali i komunicirali

Kako bi se izrazili fotografijama iznimno visoke kvalitete te ispričali vlastite priče, koristeći alate koji im to omogućuju, korisnici žele na pametnom telefonu imati kameru s najmodernijom tehnologijom. Imajući to na umu, uređaji Samsung Galaxy S9 modeli donose kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom. Dodajmo, on je posebno stvoren za iznimnu kvalitetu obrade slika. Također, nadograđena je i memorija koja sada može pohranjivati jako veliki broj fotografija visoke kvalitete.

Često su pametni telefoni naš prvi izbor kada se želimo zabaviti. Zato je Samsung stvorio uređaje koji nude vrhunska iskustva zvuka sa stereo AKG zvučnicima. Zvukovi su jasni, čisti i bogati kvalitetom, bilo da korisnici gledaju omiljeni film ili streaming najnovijeg albuma omiljenog umjetnika. Galaxy S9 i S9+ također podržavaju Dolby Atmos, a on pruža zvučni efekt u 360 stupnjeva.

Audio iskustvo pametni telefoni Galaxy S9 i S9+ nadopunjuju revolucionarnim beskrajnim zaslonom. Prvi puta je predstavljen na uređaju Galaxy S8, a riječ je o upečatljivom i svijetlom Super AMOLED beskrajnom zaslonu koji uranja izravno u telefon s gotovo neprimjetnim rubovima. Zbog prilagodljivog poboljšanja kontrasta korisnici mogu koristiti svoj uređaj, čak i na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Dodatne značajke pametnih telefona Samsung Galaxy S9

Low Light kamera: Tajna svake sjajne fotografije leži u dobrom osvjetljenju, no često fotografije snimamo i u ne tako idealnim uvjetima osvjetljenja te mnogi pametni telefoni, zbog fiksnog otvora na kamerama koji se ne može prilagoditi niskom ili visokom osvjetljenju, snimaju zrnate ili isprane fotografije. Po uzoru na širenje i sužavanje šarenice ljudskog oka Samsungov dvojni otvor na kameri tijekom fotografiranja automatski pruža više svjetla kad je tamno te manje svjetla kada su uvjeti u kojima fotografiramo presvijetli. A to omogućava snimanje oštrih i jasnih fotografija.

AR Emoji: Samsung korisnicima omogućuje izradu emojija koji izgledaju, zvuče i djeluju baš poput njih. Značajka AR Emoji koristi algoritam strojnog učenja temeljenog na podacima, koji analizira 2D sliku korisnika i iscrtava više od 100 izraza lica kako bi stvorio 3D model koji odražava i oponaša izraze, poput namigivanja i kimanja, za istinsku personalizaciju. AR Emoji dijeli korisnikove stvarne osjećaje u videozapisima i nizu naljepnica u upotrebi standardnog AGIF formata datoteke. A sve kako bi korisnici mogli svoje osjećaje podijeliti na većini platformi za komunikaciju trećih strana.

Bixby: Samsungova inteligentna platforma, integrirana u telefon, koristi proširenu stvarnost i duboke tehnologije učenja. I to kako bi korisnicima pružila korisne informacije o okruženju. Zahvaljujući prepoznavanju objekta u stvarnom vremenu, Bixby istovremeno generira informacije na vrhu slike na koju se kamera usmjerava. Uz uslugu Live Translation korisnici u stvarnom vremenu mogu koristiti opciju prevođenja sa stranih jezika. Ali i preračunavati i valute i više doznati o onome što ih okružuje. Čak i kupovati proizvode koje su odabrali u stvarnom svijetu te pratiti kalorije tijekom dana.

Uređaj koji podržava “povezani” životni stil

Kao prvi pametni telefoni koji podržavaju novu aplikaciju SmartThings, Galaxy S9 i S9+ središta su upravljanja svim aspektima povezanog načina života kod kuće, u uredu ili u pokretu. Aplikacija SmartThings predstavit će se s uređajima S9 i S9+ te će se povezati s ostalima koji pripadaju i ne pripadaju tvrtci Samsung.

Za one koji su neprestano u pokretu nova generacija uređaja Samsung DeX osnažuje život u pokretu pružajući veliko iskustvo punog zaslona pomoću mobilnog uređaja. S DeX Padom, novim sustavom spajanja, korisnici lako mogu povezati Galaxy S9 i S9+ s računalnim monitorom, tipkovnicom i mišem kako bi proširili mobilno iskustvo s mogućnošću poboljšanog uređivanja dokumenata ili čak igranja na punom zaslonu. Zahvaljujući DeX Padu korisnici mogu uređaje Galaxy S9 i S9+ transformirati u Touch Pad.

Samsung serija S9 donosi najbolji standard Galaxy zajednice

Samsung je, kada je riječ o pametnim telefonima, postavio zlatni standard. A u njega ulazi IP686 otpornost na vodu i prašinu kao i bežično punjenje. Također, uređajima Galaxy S9 i S9+ Samsung ide korak naprijed. Memorija uređaja može se proširiti MicroSD karticama kapaciteta do 400 GB, a nude i vrhunski aplikativni procesor koji nudi snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Važno je reći i da Galaxy S9 i S9+ uređaji korisnicima pružaju dodatnu sigurnost budući da su osigurani platformom Knox 3.1, Samsungovim najnovijim sigurnosnim sustavom. Uređaji podržavaju tri različite mogućnosti biometrijske provjere autentičnosti. Gledaju šarenicu oka, čitaju otisak prsta, a tu je i prepoznavanje lica. Tako korisnici mogu odabrati kako žele zaštititi svoj uređaj i aplikacije.

Uređaje odlikuje i nov način provjere – Intelligent Scan. A on pametno koristi udruženu snagu skeniranja šarenice oka i tehnologiji prepoznavanja lica kako bi brzo i lako otključali korisnikov telefon u raznim situacijama. Galaxy S9 i S9+ također donose i opciju Dedicated Fingerprint, pružajući korisnicima mogućnost korištenja različitih otisaka prstiju za pristup Secure Folderu od onih koji koriste za otključavanje telefona.

Galaxy S9 i S9+ su brigu o zdravlju postavili na još viši nivo

Tu je poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj. A on pruža bogatiju i točniju informaciju o zdravstvenom statusu korisnika. Ovaj senzor omogućava Galaxy S9 i S9+ praćenje Heart Load Factora samog korisnika. Točnije, radi se o novom mjerenju otkucaja srca u stvarnom vremenu. Više o ovom inovativnom pametnom telefonu doznajte na Wikipediji.

Galaxy S9 i S9+ bit će dostupni u Hrvatskoj od petka, 16. ožujka 2018. godine, u ponoćno crnoj, koraljno plavoj te novoj purpurno ljubičastoj boji. Kupci koji prednaruče svoj Galaxy S9 ili S9+ kod ovlaštenih Samsung partnera do četvrtka, 8. ožujka, ostvarit će uštedu do 3000 kuna prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy. Također, dobit će ga na kućnu adresu tjedan dana prije početka prodaje. Oni koji novi Galaxy prednaruče od 9. do 15. ožujka, također će ostvariti uštedu prilikom otkupa starog telefona. A novi će preuzeti na dan početka prodaje, petka, 16. ožujka.

VIDEO: Samsung Galaxy S9 | Long-term review

Tagged