meanit a1 sat budilica :: 2022.

MeanIT A1 sat budilica – praktičan i koristan sat s ugrađenim termometrom i vlagomjerom

Ukoliko se teško budite, naročito tijekom ovih sivih i maglovitih zagrebačkih jutara, možda će Vam pomoći MeanIT A1 sat budilica! Točno se tako zove taj uređaj, a točno to i radi – pokazuje koliko je sati, a možete ga i programirati da Vas budi kada poželite. Ovo je jedan vrlo praktičan, koristan i cjenovno pristupačan uređaj, a svojim bezvremenskim dizajnom će se uklopiti u bilo koji okoliš.


Sat-budilicu, još k tome na baterije, uvijek je korisno i praktično imati. A tako misli i tehnološka tvrtka MeanIT koja je na tržište izbacila potpuno novi uređaj naziva MeanIT A1 sat budilica. A iako samo ime sugerira što ovaj uređaj radi, on u sebi i još poneku korisnu funkciju. No o tome nešto više kasnije u tekstu.

MeanIT A1 sat budilica radi s dvije AA baterije

Kućište ovog sata-budilice bijele je boje i izrađeno je od plastike koja djeluje vrlo čvrsto i robusno. No, dizajn je kvadratan i doista je profinjen i nenametljiv, a tome doprinose i dimenzije sata koje iznose samo 14,5×6,5×3,5 centimetara. S prednje strane uređaja dominira displej na kojem se prikazuje digitalni sat kao i ostale funkcije s kojima on raspolaže. S gornje strane kućišta nalazi se jedna tipka koja služi za paljenje plavog pozadinskog svjetla zaslona. Uz to, ona služi i za gašenje alarma, tj. vrši poznatu funkciju snooze. Dodat ćemo da ako alarm ne ugasite nego samo snoozate, ponovo će se aktivirati za pet minuta.

S donje strane kućišta su dvije gumirane nožice koje onemogućuju da MeanIT A1 sat budilica kliže po ravnoj površini. Nogice zaista dobro drže, jer kada se budite sat će ostati na mjestu ako ga slučajno sneni trknete rukom. Sa stražnje strane kućišta nalazi se pronaći poklopac za baterije te tri tipke za kontrolu i programiranje alarma te namještanje sata i datuma.

Zaslon sata ima plavo osvjetljenje te programiranje do tri vremena alarma

Zaslon sata budilice MeanIT A1 je vrlo jasan i vidljiv tijekom cijelog dana. No, ako se nalazite u uvjetima slabijeg osvjetljenja, tj. ako je noć, displej ćete, kako smo naveli, osvijetiliti tako što ćete kliknuti gornju tipku. Tada će se upaliti plavo i nenametljivo pozadinsko osvjetljenje koje traje pet sekundi. Trajanje osvjetljenja zaslona ne možete produžiti, ali je tih pet sekundi sasvim dovoljno da saznate sve informacije koje Vas zanimaju.

Alarm podešavate pomoću stražnje tri tipke – gornja je ulaz u “meni”, a sa donje dvije pomičete se “lijevo-desno” između opcija. Ovakav način podešavanja alarma “na prvu” će možda djelovati komplicirano, no to uopće nije tako. Posebno je praktično to što alarm možete namjestiti da drugačije radi preko tjedna (ponedjeljak – petak), a drugačije preko vikenda (subota – nedjelja). Napominjemo da kada jednom podesite alarm, aktivirate ga tipkom prema dolje! Dodajmo da možete pohraniti do tri različita alarma koje mijenjate tipkom “gore”. Također, kako smo naveli, tom istom tipkom namještate vrijeme i datum, a taj mod se aktivira dugim pritiskom na nju.

MeanIT A1 sat budilica ima i termometar te mjerač vlažnosti zraka

Sat doista dominira ovim uređajem, no ispod sata i s njegove desne strane se prikazuju datum kao i temperatura zraka te vlažnost. Ispod sata, u donjem lijevom dijelu zaslona nalazi se prikaz informacija o alarmu – da li je uključen ili nije kao i koji je dan u tjednu. U donjem desnom donjem kutu displeja nalazi se datum, a zanimljivo, za njega možete dodatno mijenjati prikaz “datum/mjesec” ili “mjesec/datum”.

Kako smo već spomenuli, u gornjem desnom kutu zaslona nalazi se prikaz dva zanimljiva i pomalo neočekivana podatka. Prvi je mjerač trenutne temperature zraka (termometar) koju mjeri temperaturu u rasponu od -5 do +50 stupnjeva celzijusa. Drugi je mjerač vlažnosti zraka – higrometar ili vlagomjer i to u rasponu od 10 do 95%. Ta mjerna dimenzija sugerira da ovaj sat-budilicu ne bi trebali koristiti izvan kuće ili stana i nikako ga ne bi smjeli zaboraviti negdje vani ukoliko je kiša ili jako hladno.

MeanIT A1 Sat i budilica

MeanIT A1 sat budilica pogone baterije i to dvije AA standardne baterije, koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini. Trajanje baterija je zaista dugotrajno, a mi procjenjujemo da bi mogle trajati godinama. Ukoliko Vam treba lijep, moderan i nenametljiv, a ujedno i moderan digitalni sat, ne morate tražiti dalje. MeanIT A1 ima sve što Vam treba pa čak i više od toga.

Iako ovaj uređaj nije “pametan” kao velika većina sličnih uređaja, on je zaista vrlo koristan. Namijenjen je korisnicima svih uzrasta i dobnih skupina i dobro će Vam doći kako u domu tako i na radnom mjestu. Zbog svojih malih dimenzija ga uvijek možete imati i sa sobom te koristiti i na putovanjima. MeanIT A1 sat – budilicu možete naći na MeanIT-ovom web shopu po cijenu od 99 kuna ili 13,14 eura.

Tagged