lg oled tv - c1 ambient - 2021.

LG televizor QNED Mini LED i NanoCell TV za novo iskustvo gledanja

Novi LG televizor uskoro će krenuti u prodaju! Koreanska tehnološka tvrtka je najavila početak globalne distribucije svojih novih televizora za 2021. godinu s “uređajima koji korisnicima pružaju veći izbor nego ikad prije”.

Tako će se LG predstaviti s proširenom linijom koja sadrži nove OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Raznovrsna kolekcija pruža “izuzetno iskustvo kućne zabave”, a donosi širi raspon veličina zaslona – od 43 do 88 inča, uključujući i potpuno novu dijagonalu na tržištu od 83 inča.


LG-evi OLED televizori za 2021. godinu (serije Z1, G1, C1, B1, A1) se mogu pohvaliti samoosvjetljujućim panelima koji proizvode izuzetno oštru, ultra realističnu kvalitetu slike i glatke, prirodne pokrete, ali imaju i zapanjujući tanki dizajn koji nadopunjuje svaki interijer. Svi modeli u seriji G1 sadrže novu tehnologiju OLED evo, sljedeći korak u evoluciji OLED televizora koji pruža bolju svjetlinu i živahne slike s nevjerojatnom jasnoćom, detaljima i realnošću.

Serija C1, najpopularniji LG-evi OLED televizori, nude najviše različitih veličina zaslona kako bi se prilagodili različitim potrebama i prostorima korisnika. Tako dolaze u dijagonalama od 48 inča te se uklapaju u manje prostore pa sve do ogromnih 83 inča. Za korisnike koji traže cjenovno prihvatljivije OLED televizore, serije LG B1 i A1 mogu biti upravo ono što traže.

Uzbudljiv dodatak za 2021. – QNED Mini LED televizori podižu kvalitetu slike LCD televizora na novu razinu

Dostupni su u rasponu od 8K (modeli QNED99, QNED95) i 4K (modeli QNED90, QNED85), a svi koriste LG-evu tehnologiju Quantum Dot NanoCell i Mini LED pozadinsko osvjetljenje za postizanje dubljih crnih, živahnijih, preciznijih boja i većeg kontrasta od uobičajenih LCD televizora.

LG QNED Mini LED televizor postavlja novi standard za kategoriju LCD televizora, omogućavajući korisnicima uživanje u izvrsnoj HDR kvaliteti slike i daleko boljem uranjajućem iskustvu gledanja, zahvaljujući kombiniranoj snazi nove tehnologije NanoCell Plus i tehnologije kvantnih točaka za postizanje poboljšane crvene i zelene boje, dok se plava valna duljina emitira iz LED-a.

LG televizor NanoCell 2021 nudi najveću mogućnost izbora modela

Tu su 8 (modeli NANO99, NANO 95) i 4K televizori (modeli NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75), a zanimljivo, svi modeli posjeduju LG NanoCell tehnologiju displeja koja koristi nanočestice za filtriranje nečistoća u boji, što rezultira stvarnim slikama koje gledatelja uvlače dublje u njihove omiljene filmove, sportske sadržaje i emisije.

Osim vrhunske kvalitete slike, svi LG-evi premium televizori za 2021. godinu nude i uranjajuće iskustvo kućne zabave zbog kompatibilnosti s najnovijim standardima i formatima sadržaja te potpuno novim značajkama i funkcijama koje daju dodatnu vrijednost. Uz podršku za Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO i Filmmaker Mode, ovogodišnji televizori donose najnovije filmove, TV serije i dokumentarne filmove kroz sliku i zvuk najviše kvalitete.

LG televizor ima 100-postotnu vjernost boja

Takav prikaz iskustvo gledatelja podiže na novu razinu, a to je potvrdila međunarodna agencija za testiranje proizvoda Intertek koja je certificirala LG OLED televizori. Također, blagi su prema očima zahvaljujući niskoj razini emitiranja plavog svjetla, zbog čega sz dobili certifikat TÜV Rheinlanda, ali i certifikat tvrtke Underwriters Laboratories za sliku bez treperenja.

Poboljšavajući vrhunsko gaming iskustvo po kojemu je LG televizor postao poznati, novi Game Optimizer automatski primjenjuje najbolje postavke slike prema vrsti igre koju korisnik igra: pucačini u prvom licu, igranju uloga ili strategija u stvarnom vremenu. I ljubiteljima sporta će biti lakše nego ikad prije pratiti omiljene lige i timove na LG TV-u uz podsjetnik Sports Alert, dok OLED Motion Pro displeji nevjerojatno jasno prikazuju svaki uzbudljiv trenutak.

Uz Bluetooth Surround Ready, LG televizori se mogu bežično povezati s više Bluetooth zvučnika

I to sve kako bi isporučili snažan, nijansirani zvuk zbog kojeg se stvara osjećaj kao na stadionu. Svaki model u LG-evoj liniji TV-a za 2021. godinu podržava naprednu značajku HDMI 2.1, poboljšani zvučni povratni kanal (eARC) koji pojednostavljuje postupak povezivanja televizora sa zvučnim sustavom uz istovremenu optimizaciju zvuka.

Također je podržan automatski način rada s niskom latencijom (ALLM) koji omogućava neometani gaming i gledanje gotovo bez kašnjenja. Odabrani LG TV modeli podržavaju i niz drugih značajki koji nudi HDMI 2.1.

Novi LG televizor dolazi sa najnovijim LG inteligentnim procesorom Alpha 9 Gen 4 AI

Nadograđeni procesor, integrirajući poboljšano dubinsko učenje, pojačava performanse upscalinga kako bi sadržaj bilo koje kvalitete izgledao oštro i detaljno na novim zaslonima visoke razlučivosti. Procesor Alpha 9 Gen 4 dodatno optimizira vizualni izlaz, izvršavajući precizne prilagodbe u skladu s količinom svjetla u svakoj sceni, žanrom reproduciranog sadržaja i ambijentalnim uvjetima gledanja.

Kvaliteta slike dodatno se poboljšava s načinom rada LG AI Picture Pro koji prepoznaje predmete na zaslonu i obrađuje ih neovisno kako bi svakoj sceni donio trodimenzionalnost i dubinu. Uz to, tehnologija AI Sound Pro kombinira dvokanalni zvuk u virtualni 5.1.2 surround, dok značajka Auto Volume Leveling osigurava dosljednu glasnoću prilikom prebacivanja između kanala ili aplikacija za streaming.

Korisničko iskustvo koje nude najnoviji LG-evi televizori sada je praktičnije nego ikad prije uz webOS 6.0

WebOS 6.0 je najnovija verziju LG-eve intuitivne pametne TV platforme. Nova platforma webOS je dorađena za 2021. godinu, a novo sučelje omogućava brži pristup aplikacijama, kao i jednostavnije otkrivanje sadržaja s podešenim personaliziranim preporukama. Također, redizajnirani daljinski upravljač Magic Remote ima posebne tipke za popularne pružatelje sadržaja, što omogućava korisnicima da brzim pritiskom na tipku prebace na svoje omiljene usluge.

Odabrane serije, modeli i veličine televizora bit će u prodaji na određenim globalnim tržištima u prvom tromjesečju 2021. godine, a detalji o dostupnosti u Hrvatskoj bit će objavljeni naknadno. Više informacija o LG-u doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi lg.com.

LG OLED TV / LG SIGANTURE OLED R

Tagged