lg oled tv r full | 2019.

LG Signature OLED TV R | Televizor budućnosti sa zaslonom na izvlačenje

LG na sajmu CES 2019 predstavlja novu generaciju televizora s prvim OLED TV-om na svijetu koji ima zaslon na izvlačenje! LG SIGNATURE OLED TV R redefinira izgled televizora zahvaljujući svojoj promjenjivoj formi koju omogućava OLED tehnologija. Ovaj proizvod, točnije LG model 65R9 je daleko više od demonstracije tvrtkine inženjerske snage.

Odlikuje se nevjerojatnom kvalitetom prikaza slike i zvuka. Tu je i moderan oblik koji korisnicima pruža neograničene mogućnosti oblikovanja savršenog prostora za gledanje u svom domu. U posljednje vrijeme veličine televizorskih zaslona i njihova razlučivost stalno se povećavaju, kao posljedica zahtjeva potrošača za što boljim doživljajem i iskustvom gledanja. To je rezultiralo ogromnim crnim pravokutnikom koji dominira prostorijom kad je uređaj ugašen.

U nastojanju da veliki televizori postanu manje upadljivi, proizvođači se natječu kako bi stvorili još tanje zaslone i što nenametljiviji dizajn. Prethodnim modelom LG SIGNATURE OLED TV W, LG je napustio tradicionalni koncept izgleda televizora stavljajući naglasak na sâm zaslon. Poznat još i pod nazivom Wallpaper TV, ovaj televizor dokaz je da performanse, suptilnost i ljepota itekako mogu ići zajedno.

LG Signature OLED TV R ima zaslon za koji se čini da se čarolijom pojavljuje i nestaje

Najnoviji napori LG-a otišli su i korak dalje. Naime, tvrtka je proizvela TV sa zaslonom za koji se čini da se čarolijom pojavljuje i nestaje. Iako je riječ o revolucionarnoj inovaciji koja tek na prvi pogled prkosi logici. Oznaka R u LG SIGNATURE OLED TV R znači stvaranje revolucije u kućnoj zabavi i redefiniranju prostora. A to se može zahvaljujući sposobnosti podizanja, odnosno izvlačenja ekrana jednostavnim pritiskom gumba.

LG Signature OLED TV R sa zaslonom na izvlačenje potpuna je novost na tržištu. To pruža više mogućnosti od uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid. Također, korisnicima omogućava organizaciju prostora u svom domu tako da televizor ne bude cijelo vrijeme u središtu pažnje. Zahvaljujući zaslonu modela LG SIGNATURE OLED TV R koji se može izvlačiti, korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje – Full View, Line View i Zero View. One im omogućavaju gledanje televizije kakvo nije bilo moguće prije razvoja OLED tehnologije.

Opcija Full View pruža iskustvo gledanja na velikom zaslonu, otkrivajući puni raspon kontrasta, dubinu slike te realističan prikaz koji su postali sinonimi za sve LG-eve televizore. Izvanredna kvaliteta slike i zvuka koje pokreće LG-eva druga generacija inteligentnog procesora Alpha 9 i algoritam tzv. dubinskog učenja svrstavaju ovaj nevjerojatni televizor u zasebnu kategoriju.

Korisnici mogu koristiti glasovne naredbe zahvaljujući usluzi Amazon Alexa

To je novi dodatak liniji LG-evih AI televizora za 2019. godinu. Tu je i podrška za Apple AirPlay 2 te HomeKit. Uz podršku za AirPlay 2 korisnici mogu jednostavno pregledavati videozapise sa servisa iTunes i drugih video aplikacija. Tako izravno s Appleovih uređaja mogu slušati glazbu i gledati fotografije na ovom inovativnom LG-evom televizoru. Uz to, s podrškom za Apple HomeKit, korisnici će moći upravljati ovim televizorom koriste i aplikaciju Home ili postavljajući pitanje Siri.

Opcija Line View omogućava djelomično izvlačenje zaslona televizora LG SIGNATURE OLED TV R, omogućujući izvršavanje specifičnih zadataka koji ne zahtijevaju prikaz na cijelom zaslonu. S ovom opcijom, korisnici mogu birati između značajki kao što su Clock, Frame, Mood, Music i Home Dashboard.

Pokretanjem značajke Clock u trenu se može provjeriti točno vrijeme te vremenska prognoza

A korištenjem značajke Frame može uživati u pregledavanju fotografija s pametnog telefona. Tu je i značajka Mood za stvaranje opuštene atmosfere. Pri korištenju opcije Zero View, cijeli 65-inčni zaslon se nalazi u postolju televizora te nije vidljiv. Čak i u tom slučaju, korisnici mogu uživati u glazbi i drugim audio sadržajima reproduciranim iz 4,2-kanalnog Dolby Atmos audio sustava snage 100 W.

Karakteristike premium linije jasno su vidljive na cijeloj jedinici, od kućišta izrađenog od brušenog aluminija do kvalitetnog poklopca zvučnika s vunenom oblogom koji je dizajnirala danska tvrtka Kvadrat. Više informacija o OLED tehnologiji doznajte na Wikipediji.

VIDEO: The most innovative development in television technology in decades | LG SIGNATURE OLED TV R

Tagged