laqothon 2022

LAQOthon 2022 – nagradni natječaj koji nagrađuje one koji vide tehnologiju kao odgovor na kreiranje održivijeg svijeta

Nagradni natječaj LAQOthon traje od utorka, 27. prosinca 2022. do nedjelje, 22. siječnja 2023. godine, a na njega se mogu prijaviti pojedinci i/ili timovi koji vide tehnologiju kao odgovor na kreiranje održivijeg svijeta. A pobjednicima natječaja će se njihov rad i isplatiti. Naime, najbolje tri ideje LAQO podupire sa čak 18.000 eura! Dodajmo da će pobjednik biti proglašena na desetom, jubilarnom Bug Future Showu, koji će se održati u četvrtak, 2. veljače 2023. godine.


Podsjetimo, nakon što je povodom svog drugog rođendana korisnicima omogućio inovaciju praćenja emisije CO2 u vožnji, kao nastavak svojih održivih inicijativa, LAQO, prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje i tech inovacija Croatia osiguranja koje djeluje u sastavu Adris grupe, kreće u potragu za najboljim tehnološkim zelenim idejama u Hrvatskoj.

LAQO slavi sve što je digitalno, jednostavno, pametno, brzo i održivo. Mi smo prije dvije godine uveli LaqoPrevent, program za promicanje odgovornog ponašanja u prometu, a ove smo uveli mogućnost mjerenja emisije CO2 u vožnji. A ona pokazuje da je da prosječna potrošnja CO2 229 g/km. Cilj nam je motivirati naše korisnike da svojim stilom vožnje smanje emisiju CO2 i time aktivno sudjeluju u zaštiti okoliša. Mi zaista vjerujemo da mali koraci čine veliku promjenu, no, znali smo da moramo napraviti još nešto. Znamo da ove naše vrijednosti žive i dijele i mnogi drugi. Stoga želimo pripomoći realizaciji novih sjajnih tech ideja koje će nam omogućiti da sutra živimo bolje, zdravije ili sigurnije. Zato pozivamo sve da se prijave. Također, nadamo se i toni zelenih ideja. Veselimo se što će žiri na Bug Future Showu imati pune ruke posla”, rekla je Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Kako se prijaviti na LAQOthon?

Na natječaj inovativnih tehnoloških idejnih rješenja LAQOthon mogu se prijaviti svi kreativni i tehnološki osviješteni entuzijasti. To uključuje učenike, studente, projektne i product managere, dizajnere, developere… Ali i sve ostale koji znaju kako tehnologijom riješiti neki od problema održivosti. Po završetku prijava, žiri će odabrati finaliste. A idejna rješenja pojedinaca ili timova koji će dobiti priliku pred stručnim žirijem predstaviti se uživo na jubilarnom 10. izdanju Bug Future Showu, koji će se održavati u četvrtak, 2. veljače 2023. Stručni žiri će zatim odlučiti o tri finalna pobjednika čija će idejna rješenja osvojiti 10.000 eura za prvo, 5.000 za drugo i 3.000 za treće mjesto.

Bug Future Show ponosni je partner ovoj sjajnoj inicijativi – natječaju LAQOthon. Dodat ću da ovaj tech-show sljedeće godine slavi svoj veliki jubilej pod sloganom Perfect Ten. A upravo se tome i nadamo na LAQOthonu. Nadamo se da ćemo naći barem sjajnih deset idejnih rješenja koja će nas oboriti s nogu. Nadam se da je ovo prilika na kojoj ćemo upoznati neke nove klince koji razmišljaju o tome što će biti sutra i koji već sada imaju rješenje za dio problema održivosti. I BFS će sljedeće godine biti održiviji tako što ćemo svu plastiku na eventu zamijeniti alternativnim rješenjima. Malim promjenama na pametnija i bolja rješenja do velikih iskoraka prema boljoj verziji budućnosti”, rekao je Dragan Petric, izvršni urednik IT magazina Bug i organizator Bug Future Showa.

A sve dodatne informacije o nagradnom natječaju LAQOthon, ali i kako se prijaviti, možete pronaći na mrežnoj stranici laqo.hr/laqothon. Ponovit ćemo da natječaj traje od 27. prosinca 2022. do 22. siječnja 2023. godine. Nagrade osvajaju tri najbolja idejna rješenja.

Tagged