cloudflare internet / 2021.

Cloudflare jača mrežu podatkovnih centara i ubrzava i štiti Internet u 100 zemalja

Cloudflare je proširio svoju mrežu podatkovnih centara za četvrtinu, tako da su ti centri sada prisutni u 250 gradova u 100 zemalja. Također, tijekom posljednje dvije godine tvrtka je udvostručila svoj ukupni mrežni kapacitet na 100 Tb/s. A to joj je omogućilo da izdrži čak i najveće DDoS napade te svojim korisnicima pruži brže i pouzdanije usluge bilo gdje u svijetu.

Tri nove lokacije u Europi uključuju podatkovne centre u Corku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji. Cloudflare sada ima podatkovne centre u 47 gradova u 30 europskih zemalja. Dodamo da u Sjevernoj Americi tvrtka ima podatkovne centre na 49 lokacija, a u Aziji u 84 grada.


Što su podatkovni centri bliži korisnicima, traženi sadržaji brže stižu do web lokacija, aplikacija i korporativnih mreža. U današnjem svijetu, informacije često prevaljuju velike udaljenosti ili putuju kroz razne mreže na svom putu prema korisničkom podatkovnom centru. Zato Cloudflare gotovo 10 godina gradi infrastrukturu brzih i sigurnih “internetskih autocesta”, približavajući sadržaj korisnicima diljem svijeta.

U Hrvatskoj i regiji za Cloudflare usluge zadužena je tvrtka Zebra Systems

Ova tvrtka zadužena je za isporuku Cloudflare usluga fokusiranih na sigurnosti aplikacija i mrežne infrastrukture. To su, primjerice, DDoS i VAF, povećanje performansi i pouzdanosti internetskih aplikacija (CDN i DNS), sigurni pristup Internetu (For Teams, Access i Zero Trust) ili platforme za programere (Workers).

Nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko velik i neposredan utjecaj na pojedince i tvrtke danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija. Zato proširenjem mreže Cloudflare dodatno poboljšava sigurnost i brzinu. Ali i pouzdanost isporuke internetskih sadržaja, uključujući i zaštitu od masivnih DDoS napada“, rekao je Nebojša Stankić, menadžer u tvrtci Zebra Systems.

O Cloudflareu

Tehnološkoj tvrtci Cloudflare cilj je “izgraditi bolji Internet“. Njegova platforma štiti i ubrzava bilo koju internetsku aplikaciju, bez potrebe za dodatnim hardverom, instalacijom softvera ili promjenama koda. Uz tu podršku sav web promet usmjerava se kroz inteligentnu globalnu mrežu.

A nju ova tvrtka neprestano poboljšava sa svakim zahtjevom. Rezultat je značajan porast performansi i smanjenje razine neželjene pošte i drugih napada. Dodajmo da je Cloudflare globalna tvrtka sa sjedištem u San Franciscu u SAD-u. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi cloudflare.com.

Video: What is Cloudflare One?

Tagged