online edukacija "mladi za dostojanstvo i ljudska prava" | svjetski savez mladih hrvatske | 2020.

Svjetski savez mladih organizira online edukaciju “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” | Prijave su otvorene do nedjelje, 5. travnja 2020. godine

Otvorene su prijave za online edukaciju “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska. Podsjetimo, SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova. I dodajmo, u Hrvatskoj ovaj savez mladih ima više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

A SSMH u ovim neizvjesnim tjednima koji nam slijede zbog pandemije koronavirusa omogućuje mladima od 18 do 30 godina diljem Hrvatske besplatno sudjelovanje na ciklusu online edukacija kako bi vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije i za osobni rast. I dodajmo, navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju organizaciji Svjetski savez mladih. A za sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti se do nedjelje, 5. travnja 2020. godine.

Svjetski savez mladih nakon edukacije izdaje službenu potvrdu o sudjelovanju

Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih. Također, polaznici će uz dobivene tekstove pisati eseje i uz vodstvo mentora raspravljati u online grupama. A teme eseja su sloboda, ljudska prava i dostojanstvo, solidarnost, kultura i brojnim drugima.

Online edukacije održavat će se jednom tjedno, a ukupno će biti sedam susreta. Nakon njih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju. Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. Sve dodatne informacije doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged