anovi by ivona glavaš | zagreb fashion destination 2020

Zagreb Fashion Destination 2020 | Deset dizajnera predstavilo svoje nove modne kolekcije

Vođeni mišlju kako nikada ne treba prestati stvarati, Zagreb Fashion Destination i dizajneri su se ujedinili. I to zato kako bi pokazali da je ovo vrijeme kada ne treba odustati i kako moda i “preko ekrana” uvijek živi. Deset dizajnera, predstavilo je svoje nove kolekcije na kojima su predano radili. Možda i s najvećom pažnjom do sada, stvarali su baš onda kada je sve utihnulo. Svakodnevna neizvjesnost ih je gurala naprijed i učinila da se ujedine i u ovoj situaciji i jednostavno budu zajedno.

“U ovom trenutku, dok svijet prevladava globalnu krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, a grad Zagreb sanira oštećenja nakon razornog potresa, razmišljali smo kako dati svoj doprinos ublažavanju posljedica ove bolesti. Tako smo odlučili nastaviti aktivno podržavati našu modnu zajednicu na socijalnoj i ekonomskoj razini. To je naš odgovor na koronavirus. Hodamo za Zagreb“, rekao je Tonči Šundov, organizator i producent ZFD-a.

Podrška koju su pružili jedni drugima, dovela je događaj do interesantne realizacije koja je zavladala ulicama Zagreba. Naravno, kreativci koji se kriju iza već svima dobro poznatog projekta Zagreb Fashion Destination pripremili su projekt naziva ZFD 2020 ONLINE. Točnije, online revije ove modne manifestacije. A njih je moguće pogledati na službenom Youtube kanalu i to iz udobnosti vlastitog doma.

Bez obzira na određene teškoće, dizajneri su predstavili svoje nove kolekcije, a modeli su imali vrlo zanimljivu ulogu

Grad Zagreb bio je njihova modna pista. Svaka ulica, svaka zgrada oštećena potresom, svaki prolaznik i tramvaj, učinili su kulisu jednostavno savršenom i osobito živom. Jer iza svake pukotine stoji priča koja je duboko utkana u svaku poru Zagreba. I dodajmo, za divne frizure modela zaslužan je kreativni tim L’Oreal Professionnel Paris, a šminku potpisuje CALLEGARI talijanska škola mode i dizajna. Također, djevojke su hodale u obući brendova Hogl i Mephisto, a suorganizator čitave manifestacije je Grad Zagreb. A što smo sve mogli vidjeti na ZFD 2020 ONLINE?

JET LAG BY JASMINA ARNAUTOVIĆ

Jasmina Arnautović kreirala je snažnu statment kolekciju naziva Jet Lag Pandemic 2020. A s ravnim linijama koje prate siluetu tijela svakog modela uz maskice, koje su u ovom trenutku neizostavan modni dodatak, savršeno je zaokružila novonastalu situaciju u aktualnu modnu priču.

ANIMA M BY MIRNA POSAVČEVIĆ

Mirna Posavčević donosi spajanje dviju strana samog brenda – couture liniju posebne izrade i casual liniju svakodnevnih modela. A ono što je svakako u centru pažnje su jedinstveno i ručno oslikane majice raznih boja i tema, a sve uz slogan Be who you are.

DESIGN BY IVANA CVRLJE

Ivana Cvrlje donijela je dašak glamura na ovogodišnji ZFD. Najveći naglasak je definitivno na neodoljivim koktel haljinama, bundama od umjetnog krzna pa sve do haute couture toaleta na kojima dominiraju detalji od perja.

HEART THERAPY BY MARTINA HERAK

Kolekcija pod nazivom HeArt Therapy koju predstavlja Martina Herak u svojoj kolekciji koristila je prirodne materijale i interesantne krojeve. Svaka žena koja voli komociju, estetiku i unikatan dizajn, pronaći će se u Martininim kreacijama.

NO7 BY ŠIME KOVAČEVIĆ

Slavljem života kroz svoju novu kolekciju brenda No7, Šime Kovačević je prikazao boje u njihovom najljepšem svijetlu, a moto kolekcije “life is too short to wearing boring clothes”, jednostavno odiše punk romantikom. Modne dodatke u obliku lanaca, potpisuje splitski brend La koffa design.

CALLEGARI – TALIJANSKU ŠKOLU MODE I DIZAJNA

Zanimljiva priča koja je inspirirala CALLEGARI – TALIJANSKU ŠKOLU MODE I DIZAJNA ona je o splitskoj svečanoj i radnoj narodnoj nošnji na koju je apliciran vezeni simbol. Kreacije inspirirane Karolinom Riječkom također su dio kolekcije, a Bašćanska ploča i zagrebačka Bogovićeva ulica također su doprinijele ovoj kolekciji koja veliča ljepotu Splita, Rijeke i Zagreba. Dodajmo da je svaka kreacija upotpunjena obućom iz Borova, a prekrasan nakit potpisuje brend Sns.

DORA BY DORA RUBIĆ

Dora Rubić zna kako izgleda zabavna, ženstvena i bezvremenska elegancija uz igru jarkih boja. Glavne zvijezde ove kolekcije su kaputi od vrhunskih materijala poput kašmira, alpake i vune. Dizajnerica je bojama htjela unijeti radost u ove tmurne, zimske dane i pokazati da ženstvenost nije ugrožena radi nižih temperatura.

IDENTITY BY IGOR ĐUGA

Svaka IDENTITY žena, iz sezone u sezonu ima potrebu osvojiti cijeli svijet, a Igor Đuga zna kako ukrasti pažnju. Kreacije koje podsjećaju na odvažne osamdesete uz dozu davnih četrdesetih i dodatak još davnijih dvadesetih i Art Deco, iznjedrile su pandemijsku kolekciju prepunu haljina koje impresioniraju. Uzorci i boje kreacija lako “upadnu u oko”, a samim time i naglašavaju onaj prepoznatljiv Identity stil.

ANOVI BY IVONA GLAVAŠ

“I kada je svijetlo i kada je tamno, na nama je da tu ulogu odigramo najbolje sto znamo i zablistamo”. To stoji iza nove ANOVI by Ivona Glavaš kolekcije koa odiše glamuroznom energijom koja ne prolazi nezapaženo. Prikazuje ženu kao snažnu, kao onu koja ne odustaje i bori se i u svemu traži, ali i nalazi lijepo.

SANI DESIGN BY ĐINA GRBIN

Dekonstruirani krojevi, crno, individualnost i samouvjerenost, najbolje opisuju novu kolekciju brenda SANI DESIGN. A prirodni materijali i višesezonska nosivost su garancija koju potpisuje Đina Grbin, dizajnerica ovog brenda.

VIDEO: ZAGREB FASHION DESTINATION 2020

Tagged