terme olimia slovenia - wellness orhidelia - 2022.

Terme Olimia otkrivaju top pet wellness trendova koji nas očekuju u ovoj godini

Dođite u Terme Olimia – ojačajte imunitet, mentalno narastite, probajte tretmane koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju. Vratite se pravoj prirodi i lokalnoj hrani… Revitalizirajuća putovanja nikad nisu bila traženija. A što nas još očekuje u godini pred nama otkrili su stručnjaci Terma Olimia.

Novo izvješće neprofitnog Global Wellness Instituta kaže kako je procvat wellness turizma pred nama. Tako će, kako se očekuje, upravo ovaj sektor ostvariti najbrži rast do 2025. godine. A što je posebno zanimljivo, svake će godine rasti čak 21 posto! Nakon dvije godine pandemijskog stresa u wellness oazama, prije svega, nastojat ćemo se mentalno osnažiti. Već ove 2022. godine takozvana revitalizirajuća putovanja postat će pravi hit.

Intelektualni wellness

Potaknuti osobu da istražuje nove koncepte življenja, osloboditi pozitivne emocije i izazvati um na kontinuirano učenje i svladavanje (zabavnih) vještina, osnova su intelektualnog wellnessa. To primjerice uključuje mentalno stimulirajuće aktivnosti poput slikanja ili izrade keramike. Tu je i učenje sviranja nekog instrumenta te opuštajuće vježbe disanja kao dio holističke rutine. Selfness programi koje nude Terme Olimia pomoći će vam da raznim aktivnostima ponovo otkrijete najbolje u sebi. Uravnotežite svoju fizičku, emocionalnu i duhovnu stranu.

Imunitet u prvom planu

Dok smo nekada isključivo bildali fizičku formu, danas nam se usredotočenost samo na taj koncept brige o sebi čini pomalo prizemnim. Jer, želimo prije svega biti mentalno dobro i imati snažan imunosni sustav. Stress free zone, plivanje u termalnoj vodi, novo spa iskustvo i boravak u saunama oslobodit će vas toksina. Napunit će Vas energijom, ali i koži vratiti ljepotu i sjaj. Terme Olimia Vam nude čak tri wellness oaze – Orhidelia, Termalia i Spa Armonia. Tu je i Centar zdravlja Olimia u kojem je sve podređeno tom cilju. Brojni tretmani, kao i doživljaji za parove, obitelj, pojedince pružaju personalizirano iskustvo te širinu izbora načina revitalizacije.

A zašto komplicirano kad može jednostavno?!

Živimo u vremenu u kojem pandemija koronavirusa predugo traje. Nemamo više strpljenja i želimo vratiti optimizam što prije. U tom kontekstu, kažu stručnjaci Terma Olimia, u wellness centrima širom svijeta najtraženiji su tretmani kojima se u kratkom vremenu postižu najbolji rezultati. Jedna od najpopularnijih masaža u ovim slovenskim termama su japanski shiatsu i kineski tui. Obrađuju se akupresurne točke, a to trenutno pridonosi dobrom osjećaju na fizičkoj i psihičkoj razini. Upotrebljava se posebno antistresno ulje koje dodatno umiruje i vraća izgubljenu energiju.

Fizičko (ne socijalno) distanciranje

Iako su velika okupljanja i grupni zagrljaji out, još uvijek postoji niz načina da s voljenim osobama ili obitelji budemo zajedno i da nismo žrtve socijalnog distanciranja. Revitalizirajuće šetnje trenutačno su pravi hit. Dok šećete, razmišljate o stvarima na kojima ste zahvalni, svojim ciljevima i načinu kako ćete ih postići. Ako je pandemija donijela nešto dobro, onda je to činjenica da je mnoge natjerala na šetnje po prirodi i promjenu sjedilačkih navika. Čak 53% ljudi, kažu istraživanja, dnevno pješači dva do pet kilometara više u usporedbi s razdobljem prije pandemije. I imamo razloga nastaviti u istom ritmu. U okolici Terma Olimia nalaze se brojne zelene staze za pješačenje i bicikliranje, u blizini je i Olimje – najljepše europsko selo, brojne vinske ceste, najveći zaštićeni prirodni rezervati… Savršena kulisa za revitalizirajuće šetnje.

Djeluj lokalno!

Isprobajte novu hranu, nove aktivnosti, sudjelujte u lokalnim događanjima… Opustite se na regenerativnom putovanju. Stručnjaci Terma Olimia naglašavaju važnost povezanosti s prirodom i lokalnim sadržajima, što služi kao katalizator promjena koje stvaraju osobno bogatstvo. Regenerirajte se uz ukusne i lokalne namirnice, doživite lokaciju svim čulima i brzo ćete shvatiti kako vam baš to pruža najbolji odmak od svega od čega bježite. Više o slovenskim Termama Olimia doznajte na mrežnim stranicama na adresi terme-olimia.com.

Tagged