šminka | make up | 2024.

Kako se šminkati u toplo doba godine?

Vruće doba godine donosi sa sobom brojne izazove za ljubitelje šminke, a visoke temperature i visoka vlažnost zraka mogu uzrokovati to da se šminka topi, ali i da imate sjajnu kožu i neujednačen ten. Bilo da idete na izlet u prirodu ili na plažu, uz nekoliko jednostavnih trikova možete postići dugotrajan i svjež izgled čak i po najvišim temperaturama.

Vodootporni proizvodi

Jedan od najvažnijih trikova za šminkanje ljeti je korištenje vodootpornih proizvoda. Takozvana vodootporna maskara jedna je od ključnih alata, a tuševi za oči i olovke za obrve osiguravaju da će vaša šminka ostati na mjestu čak i ako se znojite. Također, razmislite o korištenju vodootpornih ruževa ili mat tekućih ruževa koji su dugotrajni i otporni na visoke temperature. Postoji niz proizvoda s kojima možete čak i plivati te se baviti sportom. No, pazite da svejedno ne preopteretite svoju kožu u vrućim danima.

Lagana podloga

Teški puderi i tekuće podloge mogu se lako rastopiti na vrućini. Umjesto toga, odlučite se za lagane BB ili CC kreme koje pružaju ujednačen ten bez osjećaja težine. Ako želite dodatnu pokrivenost, koristite korektor samo na potrebnim mjestima. Mineralni puderi također mogu biti dobar izbor jer su lagani i pomažu u apsorpciji viška ulja. Osim što će se dulje održati na licu, lagani proizvodi neće začepiti vaše pore i stvoriti akne.

Šminka se treba matirati i fiksirati

Svaki profesionalni vizažist zna da je ključna tajna za dugotrajnu šminku fiksiranje. Matiranje je ključno za kontrolu sjaja tijekom dana, a fiksiranje za dugotrajnost u bilo kojoj prilici. Koristite matirajuće papiriće ili lagani transparentni puder kako biste uklonili višak sjaja bez dodavanja slojeva šminke. Završite svoj izgled fiksatorom za šminku u spreju koji će pomoći da sve ostane na mjestu. Ovim trikom služe se glumci, pjevači i svi oni čija šminka mora izgledati besprijekorno cijelog dana. Sprejevi za fiksiranje s matirajućim učinkom idealni su za ljetne dane jer pružaju dugotrajan mat efekt pa se vaše lice neće toliko sjajiti unatoč toplini.

Izbjegavajte teške proizvode

Teški proizvodi mogu začepiti pore i uzrokovati nelagodu na visokim temperaturama. Birajte proizvode koji su nekomedogeni, što znači da neće začepiti pore. Lagane formule i proizvodi bez ulja su najbolji izbor za ljetne dane, a najbolji savjet bio bi da se fokusirate samo na oči i usta, te da pokušate pustiti kožu da diše. Najbolja šminka je ipak zdrava koža. Prirodni izgled s minimalnom šminkom može biti osvježavajuć i idealan za vruće dane. Lagano naglašene oči, malo rumenila i hidratantni balzam za usne mogu stvoriti predivan, svjež izgled. Već samo izlaganje svježem zraku i Suncu učinit će da vaša koža izgleda zdravije. Svejedno, zapamtite da je najbolje izbjegavati izlagati se Suncu po najvećoj vrućini i uvijek nosite kremu sa zaštitnim faktorom.

Ljepota unatoč vrućini

Šminkanje u vruće doba godine može biti izazov, ali s pravim tehnikama i proizvodima moguće je postići dugotrajan izgled. Priprema kože, korištenje laganih i vodootpornih proizvoda, te fiksiranje, ključni su koraci za održavanje savršene šminke tijekom ljeta. S ovim savjetima, možete se osjećati i izgledati sjajno bez obzira na visoke temperature.

Tagged