kuharica "slano i slatko" - nastasja chiara petrić i petra jelenić - 2022.

Slano i slatko – Nastasja Chiara Petrić i Petra Jelenić predstavile novu kuharicu

Nastasja Chiara Petrić i Petra Jelenić predstavile su novu dm kuharicu “Slano i slatko”. Za nju su pripremile više od 50 recepata, idealnih za sve one koji vole ili žele koristiti sezonske namirnice i organske proizvode.


“Izdavanje samostalne kuharice oduvijek je bio moj san koji sam ostvarila uz pomoć dm-a. Kada je na red došla druga dm kuharica, izazov je bio kreirati originalne recepte koji se oslanjaju na sezonske i osviještene namirnice, a idealni su za svaki dan. Tu mi je u pomoć uskočila Petra koja je sve skupa zasladila, a proizvodi dmBio su nam objema bili izvor inspiracije. Rezultat je kuharica koja će vam pružiti jednostavna rješenja za zdravu i uravnoteženu prehranu. A uz nju ćete proširiti svoja kulinarska znanja i steći nove vještine”, rekla je Nastasja Chiara Petrić. A kako Nastasja kuha provjerite na njezinom kulinarskom blogu Chiarin tanjurić.

Kuharica “Slano i slatko” donosi čak 20 slatkih recepata za sve prilike i ukuse

U ovoj kuharici ćete naći od čajnih kolačića i žele bombona do veganskog čokoladnog kolača i bezglutenske Schwarzwaldska torta. “Kad me Nastasja pitala da sudjelujem u novoj dm kuharici, umjesto uobičajenog da, poslala sam joj samo fotografiju svojih ladica. Svaka druga suha namirnica bila je (i jest) iz dm-a. Slastice su hrana za dušu. Recimo, pita od jabuka za mene je čista emocija. Vraća me u djetinjstvo, k mojim bakama. Za svakoga to je nešto drugo, ali svima nam je zajedničko da slastice vežemo uz posebne trenutke. Zato se trebamo pobrinuti da i namirnice s kojima radimo budu posebne i što kvalitetnije”, rekla je Petra Jelenić. Podsjetimo, Petra je jedna od najboljih slastičarki u Hrvatskoj, a što radi provjerite na njezinoj stranici slatkopis.com.

Kuharica je predstavljena na radionici u Enzita Kitchen Studiju na Zagrebačkom velesajmu. U pripremi rižota od cikle s pinjolima i zelenim uljem te hrskavih keksića s bademima i makom okušale su se i naše zvijezde. To su bile glumice Marija Jerneić i Petra Radin, dizajnerica i poduzetnica Đurđica Vorkapić, Morana Zibar te gastro blogeri Domagoj Jakopović Ribafish, Lana Klingor Mihić, Andreja Cukrov, Sandra Rončević, Kasandra Draganić, Doris Valković i Anja Maršić.

Nova dm kuharica na više od 100 stranica donosi i brojne savjete i trikove za jednostavniju pripremu jela. Ona može biti vaša ako tijekom veljače u prodavaonicama dm-a kupite proizvode prirodne kozmetike i osviještene prehrane u vrijednosti iznad 150 kuna. Više doznajte na mrežnim stranicama DM-a.

Tagged