oznaka kvalitete "plavi ceker" | 2019.

Plavi ceker | Oznaka visoke kvalitete za tradicijske poljoprivredne i prehrambene proizvode

Pod motom “Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola” u “Hrvatskoj kući – Materina priča” predstavljen je projekt Grada Zagreba “Plavi ceker”. Riječ je o oznaci visoke kvalitete kojom se označuju tradicijski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi s područja Zagrebačke županije i Hrvatske. Na predstavljanju projekta “Plavi ceker”, na kojem se okupio velik broj znatiželjnika i medija, govorio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, a pridružili su mu se i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk te predsjednica Hrvatske kuće – Materina priča Mina Petra Petričec.

Pročelnik Emil Tuk objasnio je da je do sada malim proizvođačima bio problem organizirati zajednički nastup na tržištu. A uz svakodnevne poslove proizvodnje, nisu imali ni vremena ni novca za marketing i promociju. S druge strane, zagrebački potrošači su zbunjeni velikim izborom, različitim oznakama i brendovima. I zato su i pomalo nepovjerljivi. A te probleme, naglasio je Tuk, rješava Plavi ceker, jer ova oznaka garantira da je proizvod kontrolirane kvalitete i podrijetla.

Organizatori predstavljanja Plavog cekera, zajedno s uzvanicima na čelu s gradonačelnikom Bandićem, složni su u inicijativi da upravo Plavim cekerom Grad Zagreb pomogne malim i srednjim proizvođačima iz cijele Hrvatske u plasmanu njihovih visokokvalitetnih proizvoda na zagrebačke stolove. Trenutno je u Plavom cekeru 11 kategorija proizvoda – suhomesnati proizvodi, ulje, med, vino, sir i druge. A očekuje se i brzo povećanje broja kategorija. Oznaka Plavi ceker dodjeljuje se na temelju javnog poziva koji objavljuje Grad Zagreb, a trenutni je poziv je otvoren do 31. prosinca 2019. godine. Podsjetimo, predstavljanje oznake Plavi ceker dio je programa SVI zaJEDNO ZAGREBAČKO NAJ, koji se tijekom prosinca 2019. godine odvija na lokaciji Hrvatske kuće – Materina priča u Preradovićevoj ulici na broju 31. Više o oznaci kvalitete Plavi ceker doznajte na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Tagged