okinawa | bio&bio | 2024.

Okinawa | Tradicionalni japanski proizvodi za zdravlje i dugovječnost

Ono što izdvaja brend Okinawa od konkurencije nije samo fokus na zdravlje i dugovječnost nego i nepokolebljiva posvećenost japanskoj kvaliteti proizvoda. Jednostavno, svatko tko traži izvorne japanske namirnice provjerene organske kvalitete i autentičnosti, pronaći će ih u brendu Okinawa. Oni su savršen spoj japanske tradicije i modernih potreba.

I dodajmo, tijekom njihove proizvodnje se ne koriste nikakvi aditivi, a nerijetko se slijedi ciklus izmjene godišnjih doba. Naime, Japanci smatraju da ovaj krug izmjene energije u prirodi pomaže da se iz početne namirnice, djelovanjem prirodnih enzima, proizvede živa hrana najveće hranjive vrijednosti. A takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo dvoje japanskih proizvođača!

A tamari i shoyu opravdano su zvijezde branda Okinawa. Otkrijte organski tamari umak premium kvalitete. Za njegov umami okus zaslužna je deveta generacija obitelji Deguchi iz prefekture Aichi, proizvodnog središta s bogatim kulturnim nasljeđem. Spomenimo da je iskustvo u izradi organskog tamari umaka ova obitelj stekla upravljajući tvrtkom još od 1829. godine.

Fermentacija je ključ za nastanak Okinawa tamari umaka

Polagana fermentacija traje 12 mjeseci, a odvija se u 100 godina starim drvenim bačvama i pod budnim okom majstora. Naime, on umak s dna bačve polagano vraća na vrh, što stvara cirkulaciju i u bačvi potiče proces uravnotežene fermentacije. I tako tamari razvija svoj snažan i bogat umami okus i gustu teksturu. Ovaj umak zapravo nastaje kao nusproizvod u proizvodnji miso paste, koristeći certificiranu organsku soju, a kako bi se očuvali svi okusi, na drvene hrastove bačve se ručno stavlja teško kamenje.

Ovaj korak i dan danas članovi obitelji Deguchi rade samostalno, u potpunosti poštujući i čuvajući tradicionalni način proizvodnje. U njegovoj se proizvodnji koristi manje slane vode pa se zato može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju raznih jela od žitarica i povrća, zatim juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća i slično, jer jelima daje bogatiji i raznolikiji okus.

Koja je razlika između shoyu i tamari?

Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je također proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Uživat ćete koristeći ga u juhama i varivima, ili raznim salatama jer im pruža sjajan okus.

Otkrijte i vi nutritivnu vrijednost i jedinstveno iskustvo okusa uz Okinawa proizvode, tradicionalne japanske proizvode za zdravlje i dugovječnost. A oni vas čekaju samo u bio&bio trgovinama koje nude isključivo 100% organsku hranu. Više informacija o ovim proizvodima možete pronaći na mrežnim stranicama na adresi biobio.hr.

Tagged