restoran matrix zagreb / 2021.

Novi zagrebački restoran Matrix već je oduševio zahtjevnu gastro scenu

U Zagrebu se otvorio restoran Matrix, pod vodstvom iskusne ugostiteljice Manuele Maras i mladog chefa Marka Jantoleka. Iako otvoren prije tek nešto više od mjesec dana, Matrix se već nametnuo kao omiljeno mjesto za provesti večer i iskustvo vrijedno doživljaja. A samim svojim prisustvom “pojačao” je hrvatsku gastronomsku scenu, dok Matrixove kulinarske kreacije malo koga mogu ostaviti ravnodušnim.


Za jelovnik i odabir namirnica zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek. On je nakon rada u kuhinji Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u Matrixu.

“Ono što nudimo u restoranu Matrix je prije svega doživljaj. U kuhinji ćete naći isključivo dnevno svježe namirnice iz probranih hrvatskih OPG-ova. A tu je i vrhunski tim kuhara koji ih pripremaju na moderan, nesvakidašnji način. Velik mi je poticaj to što mi se gosti osobno zahvaljuju i redovno vraćaju”, rekao je Marko Jantolek.

Restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras

Njezina specijalnost su vina i sve vezano uz njih. Upravo zato i ne čudi što se novi zagrebački restoran može pohvaliti s bogatom vinskom kartom. A ona broji preko sto etiketa ponajboljih hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara.

“Uvijek je izazov pokrenuti nešto novo i drugačije, ali gosti prepoznaju kvalitetu i to znači da smo krenuli u dobrom smjeru. Tim je mlad, energičan, ambiciozan i stručan te uvijek spreman dati pravu sommeliersku preporuku koja će upotpuniti doživljaj cijelog jela”, rekla je Manuela Maras.

Restoran Matrix smjestio se u kompleksu Office park Matrix

Za jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu ili crne slavonske svinje uparenih s jednim od vrhunskih vina iz Matrixove ponude, ne morate čekati samo posebne prilike. Manuelin tim pobrinut će se za sve!

Ovaj novi zagrebački restoran nalazi se u novoizgrađenom poslovnom kompleksu Matrix na Slavonskoj aveniji u blizini križanja s Heinzelovom i Radničkom ulicom. Cijelu priču pokrenuli su Mario Stipanović, vlasnik nekoliko restorana među kojima je i poznata Savica Eatery te komunikator Krešimir Macan. Više o restoranu Matrix doznajte na mrežnim stranicama na adresi restoran-matrix.hr.

Tagged