stranka možemo! zagreb / logo 2021.

Reakcija Možemo! i Zagreb je naš! – prljava kampanja je dosegla vrhunac

Možemo i Zagreb je NAŠ se financiraju sukladno svim hrvatskim propisima. Financijski izvještaji ovih stranaka su svake godine dobili pozitivno tj. bezuvjetno mišljenje Državne revizije RH i oni su svima javno dostupni. Odlučno odbacujemo tvrdnje da se rad političkih stranaka Možemo i Zagreb je NAŠ na bilo koji način financira iz inozemstva.

Nakon plaćenih oglasa s lažima o kandidatu Tomislavu Tomaševiću ovih dana je prljava kampanja za lokalne izbore u Zagrebu dosegla svoj vrhunac. Prošli tjedan smo dobili stotine prijava građana kako neka agencija provodi “anketu”, a zapravo koristi priliku da blati i iznosi laži o kandidatu Tomislavu Tomaševiću.


Još 5. svibnja 2021. godine smo to prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Ovaj tjedan se ispostavilo da su slično iskustvo doživjeli svi kandidati osim Miroslava Škore. Na kraju je i objavljeno od strane HAKOM-a da je telefonski broj s kojeg se organizirano događaju pozivi građanima koristi tvrtka Akter – public d.o.o. Upravo je tu tvrtku za ovu kampanju unajmio Domovinski pokret.

Da bi se skrenula pozornost javnosti s te činjenice, Stipo Mlinarić kao saborski zastupnik Domovinskog pokreta podnio prekršajnu prijavu protiv kandidata Tomislava Tomaševića, Možemo! i Zagreb je naš! samo 36 sati prije predizborne šutnje. Sam pogled na sadržaj prekršajne prijave pokazuje da nema nikakvog temelja, nikakvih dokaza, a i pravno je nepismena.

Čak je Stipo Mlinarić namjerno obmanuo javnost tvrdnjom kako je podnio kaznenu prijavu, a zapravo je podnio prekršajnu prijavu

Naša kampanja za lokalne izbore u Zagrebu, kao što se vidi u privremenom financijskom izvještaju koji je dostavljen i DIP-u. Kampanja se financira iz prihoda koje kao stranke zastupljene u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini imamo iz državnog i gradskog proračuna te donacija građana. Iz privremenog financijskog izvještaja se vidi da u izbornoj kampanji u Zagrebu imamo čak 10 puta više građana donatora od druge po redu stranke, a to je HDZ.

Najapsurdniji dio prekršajne prijave Domovinskog pokreta jest da prikrivamo troškove oglašavanja u izbornoj kampanji u Zagrebu. A transparentno smo prijavili drugi najveći iznos potrošnje u ovoj izbornoj kampanji. Istovremeno, Domovinski pokret i Miroslav Škoro u privremenom izvještaju DIP-u prijavili da su potrošili 0 (nula) kuna na izbornu kampanju.

Neka građani procijene je li Škorina kampanja mogla koštati nula kuna

Jasno je da je riječ o lažnom prijavljivanju prekršajnog djela u svrhu političke promidžbe Miroslava Škore nekoliko dana prije izbora. Zbog svega navedenog ćemo protiv Stipe Mlinarića i Domovinskog pokreta pokrenuti odgovarajuće pravne postupke.

Ovakva instrumentalizacija hrvatskog pravosuđa za političku promidžbu nekoliko dana pred izbore bez presedana. Više informacija o stranci Možemo! doznajte na mrežnim stranicama na adresi mozemo.hr.

Tagged