dječja bolnica srebrnjak zagreb - logo 2020

Reagiranje v.d. ravnateljice na medijski interes i navode da “Nema mira u bolnici Srebrnjak”

Nastavno na ponovni medijski interes i navode da “Nema mira u bolnici Srebrnjak” te u cilju informiranja cjelokupne javnosti, ali prije svega naših pacijenata i zaposlenika bolnice, ovim putem želim upoznati sve zainteresirane dionike sa sljedećim:


Dječja bolnica Srebrnjak kontinuirano i bez prekida pruža zdravstvenu skrb svojim malim pacijentima. Ponosna sam na sve zaposlenike Dječje bolnice Srebrnjak, pogotovo zdravstvene djelatnike, koji su svojim predanim radom omogućili da bolnica u siječnju i veljači 2020. godine ostvari 1,6% više prihoda temeljem pruženih zdravstvenih usluga u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ponosna sam na sve zaposlenike bolnice koji u ovoj specifičnoj epidemiološkoj situaciji pandemije korona virusa svoj rad kontinuirano prilagođavaju uputama Nacionalnog stožera, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a temeljem istih i uputama ravnatelja. Ponosna sam na sve zaposlenike koji su svojim predanim radom i nesebičnim zalaganjem omogućili da se bolnica unatoč oštećenjima u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka u iznimno kratko vrijeme reorganizira i nastavi s radom.

Zajedništvo, rad i predanost neupitna je kod zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, stoga ne mogu dozvoliti da se plasiranjem neprovjerenih i neargumentiranih informacija unosi nemir u zaposlenike, naše pacijente i širu javnost. Također, stav o širenju takvih informacija jasno je artikulirao i ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji održanoj 25. ožujka 2020. godine.

Nikada u niti jednom trenutku stanje zaštitne opreme u dječjoj bolnici Srebrnjak nije bilo “0”, niti su zdravstveni djelatnici bili ugroženi, a dinamika isporuke ovisila je o dostupnosti proizvoda na tržištu i prioritetima isporuke koje je odredio Nacionalni stožer.

S ciljem zaštite svih vrijednosti Dječje bolnice Srebrnjak, ali i jasnog informiranja čitave javnosti, molim Vas da položajno nezadovoljstvo nekolicine ne preslikavate na cijelu ustanovu.

Ivana Đerek Dubravčić, dr. med., v. d. ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged