trag u beskraju 2023 | koncert za olivera dragojevića

Trag u beskraju 2024 | U čast Oliveru Dragojeviću u Veloj Luci i ove se godine održava “Trag u beskraju” uz velika imena hrvatske glazbene scene

U čast velikom i neprežaljenom Oliveru Dragojeviću će se i ove, 2024. godine, u Veloj Luci održati “Trag u beskraju” i to uz velika imena hrvatske glazbene scene. Tako će ovogodišnju manifestaciju koja je produkciji Ante Gele uveličati Zorica Kondža, Jelena Rozga, Petar Grašo, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Giuliano i Martin Kosovec.

Vela Luka će i ove, 2024. godine, biti mjesto emotivnog glazbenog spektakla s nizom događanja u čast Oliveru Dragojeviću. S ciljem očuvanja bogatog stvaralaštva jednog od najcjenjenijih hrvatskih glazbenika, glazbeno-umjetnički projekt Trag u beskraju šestu godinu zaredom tradicionalno započinje 26. srpnja i to koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. A vrhunac manifestacije u čast velikana hrvatske glazbene scene održat će se u ponedjeljak, 29. srpnja 2024. godine, velikim koncertom na pontonu na rivi u Veloj Luci.

Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz ovaj glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Impresivna lista glazbenika ove godine će okupiti neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene, a na glavnom koncertu pjevat će Zorica Kondža, Jelena Rozga, Petar Grašo, Giuliano, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade i Martin Kosovec.

Iz godine u godinu “Trag u beskraju” okuplja bendove, pjevače i instrumentaliste

“Tu se dogode nezaboravni koncerti, dođe puno ljudi, a sve zbog glazbe i prijateljstva. Od samog početka Traga u beskraju jedina želja nam je da se jednom godišnje okupimo i prisjetimo nevjerojatnog glazbenika i prijatelja, da čuvamo to sjećanje iz godine u godinu, kroz glazbu i druženje svih nas koji smo imali privilegiju proći s njim prekrasan život muziciranja, snimanja, sviranja i putovanja. A Oliver bude opet nekako tu. Kroz ton, instrument, pjesmu i naša druženja u Veloj Luci. I tu našu emociju pokušavamo prenijeti na sve”, rekao je Ante Gelo, poznati glazbenik i producent koncerta.

Oliver Dragojević ostavio je neizbrisiv trag u glazbenom svijetu i njegove pjesme odjekuju generacijama. No, manifestacija Trag u beskraju okupit će brojne poznate glazbenike i umjetnike koji su dijelili pozornicu s Oliverom. Kao i one koji su bili inspirirani njegovim likom i djelom. Trag u beskraju je događaj posvećen očuvanju naslijeđa Olivera Dragojevića, čija glazba živi u srcima mnogih. Iz godine u godinu, sve je veći broj ljubitelja prelijepih glazbenih nota neponovljivog Olivera. A upravo Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme.

Kao i svake godine, ova manifestacija će biti uživo prenošena na radiju i televiziji

Koncert koji će se održati u ponedjeljak, 29. srpnja 2024. godine, moći će pratiti svi u Veloj Luci na rivi. Ali i gledatelji ispred malih ekrana na Hrvatskoj radio televiziji. I dodajmo, cijela manifestacija će se nastaviti u utorak i srijedu, 30. i 31. srpnja, uz brojna poznata imena glazbenika. Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke. Također, tu je i udruga Luško lito uz partnere Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije uz potporu Jadrolinije.

Oliver Dragojević je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja. Sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život. Informacije o ovom tradicionalnom glazbeno-umjetničkom projektu i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici.

VIDEO: Trag u beskraju 2023

Tagged