parni valjak | arena varaždin | 26.12.2024.

Parni Valjak zatvara svoju veliku turneju koncertom u Areni Varaždin u četvrtak, 26. prosinca 2024. godine

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih bendova ovih prostora i ovogodišnji dobitnici nagrade Porin za životno djelo, u sklopu ovogodišnje turneje najavljuje veliki samostalni koncert u Varaždinu. A ovaj koncert će održati u Areni Varaždin u četvrtak, 26. prosinca 2024. godine. I dodajmo, ulaznice za ovaj koncertni spektakl su dostupne putem Eventim online shopa.

Podsjetimo, nakon nastupa na prošlogodišnjem izdanju Špancirfesta, Parni Valjak ponovno s Igorom Drvenkarom stiže pred publiku u Varaždinu. Naime, upravo su u kolovozu prošle, 2023. godine, na spomenutom Špancirfestu, nastupili pred gotovo 20.000 posjetitelja. A oni su posve napunili Vrazovu ulicu i prostor ispred glavne pozornice te tako zaokružili festival i oborili rekord posjećenosti. Sada, u sklopu aktualne turneje Parni Valjak 2024 Tour vraćaju se u Varaždin na svoj iščekivani samostalni koncert. A on će se, podsjetimo, održati u četvrtak, 26. prosinca, u Areni Varaždin.

Najavljujući novi studijski album, Parni Valjak je tijekom svibnja ove, 2024. godine, predstavio četvrti po redu singl u posljednjih godinu dana, nazvan Kad padne mrak. Nova pjesma nosi prepoznatljivi autorski potpis Huseina Hasanefendića Husa te je odmah u prvom tjednu radijskog emitiranja ušla na HR Top 40 listu i to na visoko drugo mjesto. A otkako im se u ožujku 2023. godine u novom poglavlju benda pridružio pjevač Igor Drvenkar, Parni Valjak objavio je i nove autorske singlove. Podsjetimo, to su Moja glava, moja pravila, Bogati će pobjeći na Mars i Sad kad znaš. One su naišle na pozitivnu reakciju publiku i sve redom dosegnule vodeće pozicije na HR Top 40 listi radijskog emitiranja.

Bend je u posljednjih godinu dana zajedno s Igorom Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata diljem regije

Tijekom prošle, 2023. godine, svoje svevremenske klasike donijeli su pred obožavatelje u Zadru, Ljubljani, Rijeci, Mariboru, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku, Kragujevcu, Zagrebu, Beogradu… A ovogodišnju turneju Parni Valjak 2024 Tour započeli su početkom ožujka u Labinu. A osim u Varaždinu, do kraja godine slijede i nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru… Za sve te nastupe možete kupiti ulaznicu već sada i to putem Eventim online shopa.

Bit će ovo jedinstveni samostalni nastup Parnog Valjka pred varaždinskom publikom. A s njime će privesti kraju ovogodišnju turneju Parni Valjak 2024 Tour te publiku uvesti u veliku koncertnu turneju koju će započeti 2025., povodom 50 godina aktivnosti benda. Više o ovom legendarnom bendu kojeg je nekada predvodio neprežaljeni Aki Rahimovski doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Parni valjak – Kad padne mrak

Tagged