festival kaskaderstva 2024 | stunt festival 2024

Festival kaskaderstva 2024 | Karlovac i Duga Resa postaju epicentar adrenalina i to u subotu i nedjelju, 24. i 25. svibnja

Filmski heroji koji daju život akcijskim scenama uveličat će Festival kaskaderstva koji će se održavati u petak i subotu, 24. i 25. svibnja 2024. godine u Karlovcu i Dugoj Resi. A svi posjetitelji koji dođu na ovaj “stunt festival” bit će preplavljeni adrenalinom. Točnije, doživjet će osjećaj kakvog nemate prilike osjetiti nigdje osim na filmu. I dodajmo, ovaj kaskaderski događaj će održati po prvi put u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu svijeta. Naime, izvan SAD-a sličan događaj gotovo da i ne postoji, a publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva. Što drugo reći nego – 3, 2, 1 akcija – kreće Festival kaskaderstva 2024!

Atraktivne akcijske scene koje ste navikli gledati na malom i velikom ekranu odvijat će se izravno pred vašim očima. Pokazat će svoje vratolomije – skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Upoznat će vas kako se postaje kaskader i kako izgleda život jednog kaskadera. I napomenimo, sve kaskade izvodit će uvježbani profesionalci. A i iz sigurnosnih razloga posjetitelji ih nikako ne bi trebali pokušavati samostalno izvoditi.

U programu će sudjelovati čak 17 internacionalnih sudionika, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu kaskaderstva će tako sudjelovati Carl Stück iz Njemačke, trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, Rok Cvetkov iz Slovenije, svjetski poznati kaskaderski koordinator i akcijski producent, a tu su i dva HrvataDarko Tuškan, svestrani i globalno istaknuti koordinator kaskadera i pomoćni akcijski redatelj te Goran Stjepanović, kaskaderski koordinator i glumac s bogatim međunarodnim iskustvom.

Festival kaskaderstva donosi pravo adrenalinsko uzbuđenje uz puno pozitive

Uz Kristijana Milića, višestruko nagrađivanog redatelja, oni ujedno čine i stručni žiri koji će izabrati najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. No, da budemo precizniji… To su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima poput Matrix, Nemoguća misija, Liga pravednika, Ulični borac, Utrka života, Dunkirk, Dobar posao u Šangaju, Schindlerova lista, Patriot, Igra prijestolja, Plaćenici, Cobra 11… Ukratko, pravog adrenalinskog uzbuđenja uz puno pozitive neće nedostajati. A uz neposredni kontakt s izvođačima publika će doživjeti nesvakidašnje iskustvo i pravu filmsku čaroliju.

Festival kaskaderstva 2024 organizira kino Edison iz Karlovca u suradnji s Željkom Matovinom, jednim od najiskusnijih hrvatskih kaskadera. A ovim okupljanjem kaskaderske zajednice i filmaša istaknut će važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji. No, organizatori smatraju da će on dati zamah razvoju kaskaderstva u Hrvatskoj i potaknuti filmske suradnje. Ali će i promovirati grad Karlovac, Karlovačku županiju i cijelu Hrvatsku kao atraktivno mjesto za filmsku industriju. Sve dodatne informacije doznajte na službenoj Facebook stranici ovog Festivala.

VIDEO: Top 20 greatest movie stunts of all time

Tagged