vjekoslav ključarić vjeko - klupica na putu | 2023.

Vjeko, pobjednik showa “Zvijezde pjevaju”, singlom “Klupica na putu” predstavlja se u izdanju u kakvom ga još niste čuli

U naletu inspiracije, što zbog toga što mu se rodila kćerka Elvie, što zbog fantastičnog vjetra u leđa koji mu je dala pobjeda u glazbenom showu “Zvijezde pjevaju”, Vjekoslav Ključarić znan i kao Vjeko tijekom proljeća se 2023. godine odlučio ponovno posvetiti demo snimci pjesme “Klupica na putu” i to je učinio u studiju Filipa Majdaka. A kroz nekoliko sessiona, dečki su “ispeglali” zvuk i doradili tekst. I došli do rezultata koji sada imate priliku poslušati!

Ideja za najnoviji singl Vjekoslava Ključarića došla je sasvim spontano tijekom jednog druženja s njegovim kolegom Matijom Cvekom prije nekoliko godina. U kasnim noćnim satima Vjeki je sinula melodija koja je odmah zapela za uho te nije preostalo ništa drugo nego da se izvadi gitara. I tako je ovaj dvojac zajedno krenuo pisati tekst. Demo je snimljen, no zbog brojnih nadolazećih angažmana, singlova i nastupa ostala je samo u tom obliku sve do ovog proljeća…

Pjesma simpatičnog naslova i laganog tempa – Klupica na putu – zapravo je metafora za predah od ubrzanog načina života za kojim, čini se, sve više ljudi žudi. Klupica simbolizira pauzu od digitalnog načina života, od prekomjerne količine obaveza, besciljne jurnjave i povratak samome sebi. Ona vas navodi na povratak glazbi, odnosno onome što svaku osobu na njima individualan način puni pozitivnom energijom.

Pjesmu “Klupica na putu” zajedno su napisali Matija Cvek i Vjekoslav Ključarić

“Pjesma je nastala slučajno u jednom druženju sa Cvekom prije par godina. Sinula mi je melodija koju sam mu otpjevušio, a on je izvadio gitaru i krenuli smo pisati. Moj recentni nastup u showu Zvijezde pjevaju za mene je bio svojevrsna “klupica”. I to zato što me opet vratio samo glazbi i stavio mi u fokus na ništa drugo nego nastup subotom, mentoriranje mladog Lovre i priču o muzici s prekrasnim društvom kolega sa seta. U glazbi sam kao riba u vodi. I zahvalan sam za trenutke kada mogu pustiti sve ostalo i 100% uroniti. Točnije, posvetiti se onome u čemu se pronalazim”, rekao je Vjeko.

“Baš iz tog razloga prošlog sam mjeseca odlučio uzeti demo Klupice i ostvariti suradnju s producentom Filipom Majdakom koju sam već neko vrijeme želio realizirati. Odlično smo kliknuli i dobili najbolje od pjesme. Nadam se da će vam se svidjeti”, dodao je Vjeko. A više o ovom mladom glazbeniku doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Vjeko – Klupica na putu

Tagged