vedran mičetić - kraj | 2024.

Vedran Mičetić, riječki kantautor, predstavlja videospot za “Kraj”, svoj novi singl

Riječki kantautor Vedran Mičetić predstavlja videospot za novi singl “Kraj”. “Pjesmu sam napisao 12. veljače 2020. godine i već se osjećao miris nekih promjena koje su nedugo nakon toga zarobile cijeli svijet. U razmišljanju za aranžman pjesme nit vodilja je bila da se ambijentalno odmakne od pjesama koje sam do tada radio. Nazvao sam Olju Dešića i sugerirao u kojem smjeru bih volio da ide aranžman. Krajem 2020. godine završili smo studijsko snimanje, a plan je bio odmah snimizi spot i da ova pjesma bude idući singl. Sada kada sagledam stvari unatrag, siguran sam da tada nije bilo pravo vrijeme za objavu. Četiri godine od kada sam je napisao i kada je sve leglo na svoje mjesto, pjesma je spremna za objavu”, rekao je Vedran Mičetić.

“Dugo sam razmišljao o spotu i ambijentu koji bi najviše odgovarao pjesmi i shvatio sam da bi na temelju dosadašnjeg iskustva i suradnje to mogao napraviti Vidokk, koji je snimao spot za pjesmu Kad sve more prekrije (Poljubi me). A moje kadrove smo snimili 8. rujna 2023. godine u prostoru Exportdrva u Rijeci. Ovim putem zahvaljujem na ustupanju prostora djelatnicima Odsjeka za kulturu Grada Rijeke. To je bio prvi korak u realizaciji spota, a do njegovog konačnog završetka prošlo je pet mjeseci. Spot je imao nekoliko varijanti, ali Vidokk nije bio baš zadovoljan pa je eksperimentirao sve dok nije došao do ideje i konačne forme”, dodao je Vedran.

“Ukratko, sretan sam što je pjesma Kraj objavljena. Nadam se da će je slušatelji doživjeti i osjetiti, a mi se svakako slušamo u nekim novim singlovima”, poručuje ovaj riječki glazbenik. Dodajmo, autor glazbe i teksta je Vedran Mičetić, za aranžman je zaslužan Olja Dešić, a analogni miks i mastering potpisuje Oliver Jovanović. Pjesma je snimjena u studiju Maraton u Rijeci, a uz Vedrana, singl Kraj su snimili Marko Lazarić (bubnjevi), Olja Dešić (bas gitara, klavijature) i Mario Šimunković (gitare). Prateće vokale su pjevali Nera Mamić i Olja Dešić. A grafičku obradu slika napravio je Robert Krančić.

U ovom spotu Vedran ogoljen priča priču…

“Iskustvo snimanja s Vedranom je uvijek interesantno. Naime i on i ja ne volimo pristupati stvarima površno, niti želimo da nešto bude na brzinu. Želimo u prvom redu napraviti spot da bude u funkciji pjesme. Za razliku od prošle suradnje, ovdje sam želio da Vedran bude ogoljen i da ispriča priču. A ja sam se pobrinuo o ambijentu koji će tu priču pratiti. Dodat ću, ovo mi je prvi spot koji sam radio na ovaj način. Tako da mi je bilo potrebno dosta vremena kako bih došao do zadovoljavajućeg rezultata. Drago mi je da smo napravili nešto što se ne može svrstati u kliše spotova. I drago mi je da smo došli do rezultata s kojim smo obojica zadovoljni”, rekao je Vidokk.

Vedran Mičetić iza sebe ima album Odsjaj godina, kojeg je snimio 2009. godine. Podsjetimo, na njemu su aranžmane potpisali Ivan Popeskić i Ivan Pešut, a brojni renomirani glazbenici su sudjelovali u snimanju. To su bili Henry Radanović, Tonči Grabušić, Branimir Gazdik, Lela Kaplowitz, Marina Perazić… 2016. godine započinje suradnju s Oljom Dešićem.

Ta suradnja je donijela singlove Pamtim, Kad sve more prekrije (Poljubi me), Piši ponekad (Remix) i Još jednom (Remix). Ali i neki novi zvuk i novi smjer Vedranovih pjesama. Zaokret koji se dogodio nije slučajan, već prirodan slijed Vedrana i njegovog izričaja koji savršeno odgovara njegovoj osobnosti, tekstovima i lirici. A kao krunu suradnje predstavlja aktualan singl Kraj. Više o Vedranu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Vedran Mičetić – Kraj

https://www.youtube.com/watch?v=YwTmzxOi_gY
Tagged