vanessa mioč - još (yet) | 2024.

Vanessa Mioč, mlada pjevačica duhovne glazbe, predstavlja pjesmu “Još” kojom najavljuje svoj album prvijenac

Mlada pjevačica duhovne glazbe Vanessa Mioč predstavlja novu pjesmu “Još” i najavljuje svoj album prvijenac. A Vanessa je odmalena željela postati pjevačica. Ona i danas pamti kada je kao djevojčica pjevala u svojoj sobi izvodeći koncerte s četkom u ruci. Od tih dana prošlo je više godina, no ljubav prema glazbi nije se promijenila… Pjesmu “Još” čula je na putovanju iz Zagreba prema Splitu, a od prvog slušanja duboko proživljava emocije i tekst. Dodajmo, autorica pjesme je Ashley Hess koja oduševljeno čeka hrvatsku verziju pjesme.

“Morala sam se zaustaviti na autoputu koliko su mi suze svakom riječju sve jače tekle. Pjesma me pronašla baš u pravom trenutku, iako su mi je mama i prijateljica mjesecima ranije poslale. Presretna sam bila kada mi ju je draga prijateljica Nera, kako ona kaže s lakoćom prevela i također osjećala kako je to ta pjesma. Tada sam odlučila da Yet postane Još“, rekla je Vanessa Mioč.

Vanessa dodaje kako jedva čeka da slušatelji čuju pjesmu, a osobito mladi. “Idealna je za svakog tko želi raditi na sebi, ali shvaća da ne može sve sam učiniti, nego mu Bog pomaže na cijelom tom putu. Voljela bih kada bi je mladi poslušali i shvatili da možda nismo najbolji, ali mijenjamo se. I na tom putu nas Bog voli uz sve nedostatke i nesigurnosti”, smatra ova mlada glazbenica.

Pjesmu prati videospot snimljen upravo u Švicarskoj u kojoj je Vanessa Mioč odrasla

Poruka pjesme je jednostavna, ali itekako duboka kao i prikazi prekrasnog švicarskog krajolika od kojih zastaje dah. Dodajmo da je videospot nastao u suradnji s dugogodišnjim prijateljem Ivanom Crnjakom, kojem pjevačica poklanja povjerenje već četiri godine, još od prve pjesme.

“Želim zahvaliti cijelom timu koji je bio uz mene te dane. Počevši od studija kod Grgura Sesara s kojim već duže surađujem do ekipe koja je bila na snimanju u Švicarskoj. Uživali smo u svakom trenutku, čak i tijekom penjanja na planini Rigi gdje nas je vjetar zamalo otpuhao i nismo mogli gotovo dva sata pronaći lokaciju za snimanje. Na kraju smo završili u snijegu. Ali u takvim trenucima se možeš i smijati kada si okružen pravim ljudima. Bilo je tu i suza, ali onih kojih se rado sjetiš jer su iscjeljujuće. To je za mene ključno, zajedništvo i radost u stvaranju su idealna kombinacija, a vjerujem da će to slušatelji moći osjetiti”, dodala je Vanessa Mioč.

Od Kamenitih vrata do pobjede na Kršćanskoj Euroviziji

Vanessin prvi susret s duhovnom glazbom bio je na Kamenitim vratima gdje ju je oduševio spoj produhovljenog teksta i predivne melodije. Radi se o vrsti glazbe o kojoj se danas sve više govori i koja je odgovor na potrebe ljudi.

“Glazba je ono što pokreće ljude te nas prati u raznim životnim situacijama – bilo da smo sretni ili tužni. To vrijedi pogotovo za mlade. Stoga sam svjesna važnosti onoga što upijamo kroz glazbu, iako to činimo nesvjesno. Želim pokazati mladima kroz glazbu koju stvaram kako je danas itekako moguće biti moderan, zabavan, mlad te u isto vrijeme biti u vjeri i svjedočiti ju. Svatko na svoj način. Moj način je glazba”, poručila je Vanessa za kraj.

Dodajmo i da Vanessa Mioč vrijedno priprema svoj prvi album na kojem će se nalaziti već dobro poznate pjesme, kao što su Šutnja, Bog si vjeran i Imaš Oca. Jedna od njih je pjesma Vjerujem s kojom je prije tri godina pobijedila na Kršćanskoj Euroviziji u poljskom marijanskom svetištu Jasna Gora pod nazivom Luminous side of force, odnosno “Svijetla strana sile. Mlada pjevačica također je nastupala na prestižnom i dobro poznatom kazalištu Ariston u San Remu. Radi se o Jubilmusic-International Music festivalu na kojem je pjevala duhovnu glazbu s ostalih sedam izvođača iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i šire. Više o ovoj glazbenici doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO: Vanessa Mioč – Još & Vjerujem

Tagged