the bambi molesters - as the dark wave swells | 2021.

The Bambi Molesters, obožavani surf rock bend, objavio vinilno reizdanje albuma “As the dark wave swells”

Sjajna vijest za sve fanove obožavanog surf rock benda The Bambi Molesters! Objavljeno je vinilno reizdanje albuma “As the Dark Wave Swells” koji je od sada dostupan putem preordera. Album je objavio Dancing Bear, a sama ploča je malo promijenjenog dizajna i dolazi na prozirno tirkiznom LP-u s mramornim efektom.

Novi ovitak spomenutog albuma za ovu priliku je redizajniran i proširen na gatefold format, a napravio ga je dizajner originalnog izdanja Darko Kujundžić. Album uključuje i fotografije grupe The Bambi Molesters iza kojih stoji Mare Milin, a koje su se prethodno našle i na originalom CD izdanju.

Upravo je s rizdanjem As the Dark Wave Swells ovaj instrumentalni rock bend najavio povratak na glazbenu scenu. Dodajmo da je album originalno snimio i producirao Chris Eckman u veljači 2010. godine. LP reizdanje As the Dark Wave Swells možete naručite putem preorder linka na online trgovini Dancing Beara na adresi dancingbear.hr.

Ovaj surf rock bend osnovan je 1995. godine

Oni sviraju zaraznu surf rock, glazbu koja potječe iz 60-ih godina 20. stoljeća. Dosta su pridonijeli razvoju i napretku tog glazbenog žanra, tako da su jedni od glavnih svjetskih predstavnika tog glazbenog žanra. Bend je nastupao u Hrvatskoj i u inozemstvu, a više puta bili su predgrupa američke grupe R.E.M. Surađivali su s Chrisom Eckmanom s kojim su nastupali 2004. godine pod imenom The Strange. U ljeto 2010. njihov album As the Dark Wave Swells u jednom trenutku se našao na 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma internetske stranice Amazon u kategoriji rock and roll glazbe.

Reportaže o albumima The Bambi Molestersa objavljene su u svjetkim časopisima kao što su Q, Uncut, The Sunday Times i Shindig! Magazine. Njihove pjesme redovito se izvode na američkim i britanskim radio postajama. Pjesma C Alpha E izvodila se u američkom filmu The Treat, a tri pjesme s prvog albuma korištene su u slovenskom filmu Barabe. Pjesma Chaotica s njihovog trećeg studijskog albuma korištena je u američkoj TV seriji Na putu prema dolje” (engl. Breaking Bad.

Članovi ovog surf benda su Lada Furlan Zaborac (bas-gitara), Hrvoje Zaborac (bubnjevi), Dalibor Pavičić (gitara) i Dinko Tomljanović (gitara). A ovaj kvartet je i dobitnik čak sedam diskografskih nagrada Porin… Više o najboljem hrvatskom rock surf bendu doznajte na stranicama Wikipedije.

VIDEO: The Bambi Molesters – Bikini Machines

Tagged