sunnysiders - 27 stitches | 2024.

Sunnysiders otkrivaju intimni singl “27 Stitches”

Hrvatska blues atrakcija Sunnysiders predstavlja treći singl “27 Stitches” s istoimenog albuma, pjesmu koja je već prije objavljivanja u formatu singla osvojila srca ljubitelja blues rock glazbe diljem svijeta. Naime, “27 Stitches” smjestila se na visokom 24. mjestu na američki Roots Report’s TOP 50 Contemporary Song Chart te je ušla u polufinale prestižnog nešvilskog International Songwriting Competition.

A upravo je ova pjesma prikupila najmračnije emocije s istoimenog albuma. Naime, ona nosi sav teret, ožiljke i šavove postkoronske teme koja je obojala čitav album. A možemo reći i svijet oko nas. S druge strane, tekst pjesme je iskrena ispovijest okorjelog grešnika koja ipak nosi nadu u iskupljenje.

Pripadajući spot snimio je producent benda, Miki Nopling, na slikovitoj lokaciji sela Štrpet na području Brezovice, čime je dostojno popratio mističnu poruku same pjesme. “Iako ranjeni i sa šavovima, preživjeli smo sve nevolje i vraćamo se nazad prirodi koja je iscjeliteljica. Od rana koje su tijekom korone nanijele tamne sile prodrmane civilizacije liječe nas šamanske vile”, poručuju članovi benda Sunnysiders.

Aranžman pjesme je molska mantra iza koje stoje članovi benda

A oni su Luka na električnoj gitari, Tomi na kontrabasu i Miha na bubnju i udaraljkama te Rola i Hrepa na vokalima. Spomenutu mantru dodatno su svojim egzotičnim zvukovima začinili i mistificirali gosti Hari Klarica na irskom bodhranu, Stipan Kujundžić na iranskom taru te Gogo Zujić na iranskom rababu. U mističnom spotu se osim benda pojavljuju i gosti Hari Klarica na bodhranu, Kruno Carić na rababu te Marija Petrović u ulozi šamanske vile i Antonija Žamić Jakić u ulozi šamanske plesačice.

Umjetnica Ivana Kujundžić Rupčić koja živi u Štrpetu oslikala je lica i time se pobrinula za vizualni dojam aktera spota. I dodajmo, paralelno uz premijerno prikazivanje u medijima, Sunnysiders su videospot za pjesmu 27 Stitches predstavili i uživo u Trilju. Točnije, nastupilu su na Thrill Blues festivalu 2024. Sve što vas dodatno zanima o ovom blues bendu doznajte to na njihovom Facebook stranicama.

VIDEO: Sunnysiders – 27 Stitches

Tagged