skotni vrag | 2024.

Skotni Vrag ruši granice forme i žanrovskih obilježja svojim prvim međualbumom “Splet kola”

Ususret nadolazećem samostalnom koncertu, koji će se održati u zagrebačkom Vintage Industrialu u srijedu, 28. ožujka 2024. godine, Skotni Vrag ruši granice forme i žanrovskih obilježja svojim prvim međualbumom “Splet kola”. Riječ je o pjesmama koje je bend snimio u svrhu najave dosadašnjih nastupa, a koje postaju svojevrsni glazbeni spomenar uspješnoj prošlogodišnjoj koncertnoj turneji.

Novo izdanje na kreativan i zabavan način prisjeća na održane koncerte poput nastupa na posljednjem Ferragosto JAM festivalu u pjesmi 100% ili pak najsjajniji dragulj na kruni uspješne turneje benda Skotni Vrag, rasprodani koncert s Daliborovim Granjem održan u zagrebačkom Boogaloou, za koji je bend pripremio tombolu i jedinstveno izvlačenje dobitnika, što se može čuti i u pjesmi Bouga Lou.

Kroz deset raznolikih pjesama najbližih formi jingleova Skotni Vrag pokazuje vokalnu potentnost. No, pokazuju i neviđenu kreativnost te još jednom potvrđuje sposobnost poigravanja s elementima brojnih žanrova. A ovoga puta Skotni Vrag u kolo je spleo i elektroniku, etno, hip-hop, psihodeliju, dub, reggae te groove.

Bend nastavlja rad na pjesmama koje će se naći na novom albumu

Svojim osebujnim izričajem, nekonvencionalnim vizualnim identitetom (šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje) i pristupom stvaranju Skotni Vrag se vrlo lako nameće kao jedno od zanimljivijih imena domaće alternativne scene. Nakon objave zapaženog istoimenog albuma prvijenca iz 2022. i dinamične 2023. godine, bend nastavlja s koncertnim aktivnostima i pripremama za prvi veći samostalni koncert. Podsjetimo, on će se održati u četvrtak, 28. ožujka 2024. godine, u Vintage Industrialu. Ali, oni i nastavljaju rad na pjesmama koje će se naći na novom albumu. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Album “Splet kola” – popis pjesama:

  1. Kokola
  2. Impuls
  3. Lapidarij
  4. Grof Vlaga
  5. Hudička
  6. 100%
  7. Velika Turneja
  8. Bouga Lou
  9. Level up
  10. Splet kola

AUDIO: Skotni vrag – Splet kola

Tagged