skotni vrag - schmirkling | 2024.

Skotni vrag predstavlja singl “Schmirkling” na kojem gostuje Mile Kekin

Bend Skotni vrag predstavlja novi singl “Schmirkling” na kojem gostuje i Mile Kekin, a dodajmo, ovaj singl prati i vrlo kreativni videospot. A singl naziva “Schmirkling” u maniri svojevrsne psihodelične poskočice o porivima s kojima se čovjek svakodnevno bori ocrtava prve konture novog albuma čija će glavna karakteristika biti spajanje naizgled nespojivog i poigravanje brojnim žanrovima.

Tekst i glazbu singla Schmirkling potpisuje Jakov Koščak, dok je aranžman djelo cijelog benda. Produkciju zajednički potpisuju Jakov Koščak i Ivan Manjkas, a za master i TLLOA zaslužan je Niko Potočnjak. I dodajmo, glumci u videospotu su Romano D. Franto i Mile Kekin. Režiju, kameru i montažu potpisuje Dinko Čvorić Doringo, a rasvjetu je odradio Igor Bogdanović i njegov Shortest Path Production. Scenarij su osmislili Mario Petrinjak i Jakov Koščak, menadžer lokacije je Josip Šustić, a PR kameru potpisuje Nikola Milosavljević.

Svojim osebujnim izričajem, nekonvencionalnim vizualnim identitetom – pojavljuju se kao šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje i pristupom stvaranju, Skotni vrag se lako nameće kao jedno od zanimljivijih imena domaće alternativne scene. Podsjetimo, bend je 2022. godine objavio zapaženi album prvijenac Skotni vrag, ali trenutno nastavlja rad na pjesmama koje će se naći na novom albumu.
I dodajmo, ovaj bend je izvođač Dostave zvuka, a više o njima doznajte na službenom Facebook profilu.

VIDEO: Skotni vrag – Schmirkling

Tagged