sigur ros | 2023.

Sigur Ros prije gostovanja u Hrvatskoj objavio novi singl naziva “Blodberg”

Grupa Sigur Ros objavila je singl naziva “Blodberg”. Dodajmo da je ovo prvi singl grupe Sigur Ros nakon sedam godina i otkako se multiinstrumentalist Kjartan “Kjarri” Sveinsson ponovno pridružio bendu. Pjesmu “Blóðberg” prati i videospot čiju režiju potpisuje Johan Renck, a možete ga pogledati na kraju teksta. Dodajmo da nova pjesma dolazi uoči početka turneje ovog benda, u sklopu koje će 24. i 25. srpnja 2023. godine nastupiti na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. A svoje ulaznice za ove spektakularne koncerte osigurajte na vrijeme putem online Eventim sustava.

Sigur Ros je pjesmu Blodberg je snimio u suradnji s London Contemporary Orchestra i dirigentom Robertom Amesom, a koproducirao s Paulom Corleyem. “Osjećam se nihilistički u pogledu budućnosti. Nemoćni smo protiv vlastitih gluposti. Neki su se aspekti toga stopili s mojim dojmovima o temama Blóðberga. Glazba je postala partitura mojim vlastitim mislima, dajući im ljepotu kakvu samo glazba može”, rekao je režiser spota Johan Renck. I dodajmo, Kjartan Sveinsson je napustio bend početkom 2010-ih, nedugo prije nego što su objavili tadašnji studijski album Kveikur. A vratio se u bend prošle, 2022. godine…

U subotu, 16. lipnja 2023. godine, Sigur Ros započinje svoju dugačku europsku i američku turneju u sklopu koje će stići i u Hrvatsku. Turneja, koja kombinira nastupe s 41-članim orkestrom te solo i festivalske svirke obići će i velike festivale, poput Mad Coola, Rock Werchtera ili Cruilla. A dva posebna datuma, 24. i 25. srpanj, rezervirana su za Šibenik na čijoj tvrđavi sv. Mihovila će Sigur Ros odsvirati samostalne koncerte. I dodajmo, svirke na vjerojatno najljepšoj koncertnoj pozornici Jadrana proći će u znaku njihovog epohalnog albuma. A to je jedan od najpoznatijih djela kompletne post-ambijentalne rock scene, koji ove sezone obilježava dva desetljeća od objave. Više o ovom islandskom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Sigur Ros – Blodberg

Tagged