rodeo - eugene | 2022.

Rodeo, uzdanica indie rocka, predstavlja svoj četvrti singl naziva “Eugene”

Grupa Rodeo, uzdanica hrvatskog indie rocka, predstavlja svoj četvrti singl naziva “Eugene”. Također, izašao je i za pjesmu pripadajući videospot u kojem gostuje vokalist Patrik Lovrek. Pjesma “Eugene” smještena je usred sinematične priče o dvije suprotnosti koje se sukobljavaju. A dodatno je upotpunjena bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

Novi singl donosi posljednji dio trilogije o maski koja je pokrenula radnju u Imperatoru i oslobodila sanjare u No cigar. Sukob nevinog i neiskvarenog s ukaljanim i mračnim vjerodostojno se ocrtava kroz Romanin meki i Patrikov dominantni vokal. Eugene se poigrava elementima americane, shoegazea i dream popa kroz prizmu indie rocka, neočekivano ostavljajući suosjećanje za svaku borbu koja se ikad odigrala unutar nas samih…

Eugene je usred svog destuktivnog pohoda

Eugene, kojeg glumi gostujući vokalist Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda. A u tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje prijetnja, a prijetnju se siječe u korijenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sjekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod”, objašnjava Rodeo.

Singl je snimio Dražen Gavrilović u studiju Pod.room, mix je odradio Marin Hraščanec u studiju Intek Music, a master potpisuje Pavle Miholjević. Videospot je djelo Dinka Šimca iz Beyond Pines Filma, Melanie Krog pomogla je prilikom snimanja i s rasvjetom, a scenarij su osmislili Dinko Šimac i bend. Rodeo su Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon). Dodajmo da je Rodeo izvođač Dostave Zvuka, a više o ovom indie pop bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Rodeo – Eugene

Tagged