rakete - ivana starčević i kristijan beluhan - ponekad mi daš | 2021.

Rakete uz pomoć Kristijana Beluhana predstavljaju drugi svoj drugi singl naziva “Ponekad mi daš”

Drugi singl benda “Rakete”, iza kojeg stoje Ivana Starčević i Vladimir Mirčeta, predstavlja suradnju s našim velikim pjevačem. Naime, pridružio im se Kristijan Beluhan. A pjesma “Ponekad mi daš” nestala je dosta davno, priznaju Ivana i Vlado. Ali, baš zato im je posebna, jer okuplja neke od najdražih suradnika.

“Prije svega, Vlado i ja smo autori glazbe. Marta Muždalo i ja smo autorice teksta, a aranžman je uz Vladu radio Jura Ferina. Za produkciju su zaduženi Vlado Mirčeta, Jura Ferina i Pavle Miholjević, koji je napravio i miks. Jako bitan naš pridruženi član, vrsni pjevač Matija Antolić, još je jednom oplemenio pjesmu svojim prekrasnim vokalima. I naravno tu je naš gost Kiki Beluhan. I da dodam, savršeni video je sklopio Dalibor Barić“, predstavila je Ivana Starčević tko sve stoji iza novog singla Ponekad mi daš.

Suradnja s Kristijanom Beluhanom, jednim od najzanimljivijih hrvatskih glazbenika, objašnjava, došla je dosta prirodno: “Kako je Vlado puno s njim surađivao u Mayalesima, tako sam i ja s Kikijem već više puta pjevala duete i koncerte. Vlado je dobio ideju da bi ova pjesma mogla biti muško – ženski duet i da bi to trebali biti Kiki i ja. I meni se to učinilo kao sjajna ideja”, rekla je Ivana Starčević.

Kristijan Beluhan je na prvu zavolio pjesmu “Ponekad mi daš”

“Pjesma mi je odmah zvučala nekako japanski. A s obzirom da jako volim Japan, bila je to ljubav na prvo slušanje. Drago mi je što je i redatelj spota Dalibor Barić imao istu impresiju. Tako da u spotu ima dosta japanskih motiva. Ivana i ja dugo surađujemo i prijateljujemo. Ivana je predivna svestrana umjetnica i predivno pjeva. Imamo dobru kemiju i slične glazbene estetike. Fan sam Raketa od samog početka”, rekao je Kristijan Beluhan. Više o Kristijanu doznajte na njegovom Facebook profilu.

A priliku da pjesmu Ponekad mi daš predstavi uživo Ivana i Rakete će imati već u petak, 25. lipnja 2021. godine. Naime, tada Ivana nastupa na Femme nouvelle festivalu u zagrebačkoj Laubi. “Veselim se nastupu na festivalu Femme Nouvelle u Laubi. Svirat ćemo naš raketni repertoar, znači, sve naše uspješnice do sad. Željni smo svirke i druženja pa se nadam da će doći puno ljudi da se svi skupa dobro zabavimo”, dodala je Ivana. A o Ivani Starčević više doznajte na Wikipediji.

Festival Femme nouvelle se održava se Laubi – kući za ljude i umjetnost i to u petak i subotu, 25. i 26. lipnja 2021. godine. Na Festivalu će nastupiti sedam iznimnih kantautorica čije su se pjesme našle na kompilaciji Femme nouvelle vol. 2. U petak, 25. lipnja, očekuje nas nastup Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Raketa – predvođenih jedinstvenom Ivanom Starčević. U subotu, 26. lipnja, na pozornicu u dvorište Laube dolaze Nika Turković, Ida Prester i Pocket palma. Ne propustite Femme nouvelle festival!

VIDEO: Rakete & Kristijan Beluhan – Ponekad mi daš

Tagged