rakete - u grad si stigao | foto: antonio bronić | 2023.

Rakete singlom “U grad si stigao” donose sasvim drugačiju glazbenu priču

Rakete nastavljaju svoje putovanje i predstavljaju novi singl – “U grad si stigao”. Ivana Starčević, poznata glumica i glazbenica i instrumentalist Vladimir Mirčeta ponovno donose sasvim drugačiju glazbenu priču. “Prva demo verzija pjesme je bio tradicionalni slide blues a la Ry Cooder s kojim godinama nismo znali šta bi. Bila je bitno različita od drugih pjesama koje su se gradile u studiju. Ima puno editiranja, nasnimavanja i kojekakvih kirurških zahvata”, rekao je za ovu pjesmu Vlado Mirčeta.

Vlado je dodao i kako su pjesmu odlučili snimati uživo i to “kako bi blues moment apsolutno zaživio”. Ali i kako bi “zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove”. “Palo nam je napamet da je zvukom približimo ostatku materijala Raketa. Tako smo izvukli sav arsenal efekata i pozvali u pomoć Juru Ferinu i Pavla Miholjevića. Ovaj smo blues malo premjestili iz Texasa u sazviježđe Orion…”, nadovezala se Ivana Starčević.

Jura i Pavle, naši producenti, savršeno su se uklopili u novi aranžman. I tako smo sa tri instrumenta i vokalom uspjeli snimiti pjesmu uživo”, dodla je Ivana. A ideja livea logično se pretočila i na snimanje video spota, gdje je svoj pečat dao redatelj i snimatelj Antonio Bronić. “Kako smo odustali od nasnimavanja kanal po kanal, logično se nametnula ideja da i video bude takav, zapravo da dokumeniramo tu izvedbu kakva je bez prevelikih zahvata. Ogromno hvala Antoniu Broniću koji je sve odradio savršeno i bio beskrajno strpljiv za naše glazbene, tehničke i ostale mušice”, rekao je Vladimir Mirčeta. A više o Raketama možete doznati na njihovom Facebook profilu.

VIDEO/FOTO: Rakete – U grad si stigao

Tagged