pueblo ruiz - neki čudni avioni | 2024.

Pueblo Ruiz predstavlja singl “Neki čudni avioni”, svoju prvu AI pjesmu

Pueblo Ruiz nakon singla “Ništa mi ne fali” objavljuje još jedan, a on će sigurno “proći ispod radara”. Singl se zove “Neki čudni avioni”, a to je njegova prva AI pjesma te sedma po redu od kada Pueblo Ruiz izdaje za Dallas Records. Dodamo da glazbu, tekst i master potpisuje Pueblo Ruiz, mix T-1000, a video Paul R. Bear.

“Vikne žena s balkona neki čudni avioni lete, a ja taman s gitarom u ruci. Tekst je nastao tijekom prošle zime, ali zapelo je u realizaciji sve dok mi prije nekoliko dana jedan kolega nije otkrio jedan besplatni AI program za generiranje glazbe. I tako, upisao sam tekst, zadao upute, žanr i enter. Nakon manje od minute dobio sam ovo. Otprilike ovo. Malo sam izmijenio, malo dodatno izmiksao, učinio nekolicinu poduhvata koji su nebitni prosječnom slušatelju i voila. Nadam se da ću ovo ljeto uspjeti izbaciti pokoju pjesmu da uspijem do kraja 2024. godine imati dovoljno materijala za moj prvi album”, rekao je Pueblo Ruiz.

Podsjetimo, Pueblo Ruiz znan i kao Pave Ruić nekadašnji je član benda Postolar Tripper, a danas ganja “takozvanu samostalnu karijeru” u kojoj mu se u stvaralaštvu slučajno ili namjerno pridružuju supruga i sin. Dodajmo, s njima je napisao i uglazbio prvi singl Padeži, dok je supruga osmislila refren u pjesmi Uglavnom, tijekom ispijanja sokića pod vedrim nebom… Više o njegovom matičnom bendu Postolar Tripper doznajte na Wikipediji.

NEKI ČUDNI AVIONI – riječi pjesme

neki čudni avioni lete
a ja ne znam
što je s tobom svijete
ti mi ne daš
da ostanem dijete
ti me tjeraš da slušam rakete

bombe padaju geleri obasiplju moj grad
strah u kostima od leševa se čuje smrad
beznađe očaj izviru u ljudskim očima
jauk krikovi odzvanjaju besanim noćima

VIDEO: Pueblo Ruiz – Neki čudni avioni & Ništa mi ne fali

Tagged