anja papa | pocket palma - mene nema | 2022.

Pocket palma, synth pop grupa, predstavlja svoj novi singl naziva “Mene nema”

Pocket palma, hrvatska synth pop grupa predstavlja svoj novi singl “Mene nema”. Ova pjesma skinuta je s albuma “Atomi”, kojeg su brojni kritičari svrstali među najuspješnije albume 2021. godine. “Mene nema” inspirirana je vogue i ballroom kulturom, a u pratećem spotu “utjelovljena je sva raskoš tih pokreta” kojim je bend odao počast LGBTQI+ zajednici.

Mene nema je singl s našeg novog albuma Atomi. Od samog početka nam je inspiracija bila upravo vogue i ballroom kultura. Jako nam je drago da smo s Benjaminom Strikeom uspjeli i spotom odati počast cijelom tom pokretu i uključiti druge ljude iz LGBTQI+ zajednice. Svi skupa smo stvorili odlični osjećaj zajedništva. Osim odličnih plesača, surađivali smo i s modnim dizajnerom Dominikom Brandiburom koji se u svojem dizajnu često bavi sličnom aktivističkom tematikom. Tako je i sva odjeća odlično upala u priču”, rekli su Anja i Luka.

“Inspiracija za ovaj spot je bio Madonnin Vogue kao polazišna točka, ali i radovi Doje Cat, Lady Gage itd. U svom djelovanju, kada god to mogu, pokušavam odati počast LGBTQI kulturi. Tako da me rad na ovom spotu posebno veselio. Svaka osoba koja je u realizaciji sudjelovala, od dizajnera Dominika Brandibura koji je izradio predivnu odjeću prepunu queer referenci, preko ballroom plesača, bili su dio slagalice koji su utjecali na to da spot ispadne baš onako kako smo zamislili”, rekao je redatelj Benjamin Strike. Više o Pocket palmi doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Pocket palma – Mene nema

Tagged