no rules tuzla | 2020.

No Rules, tuzlanski garage rock bend, predstavlja spot za singl “Neko ide neko stane”

Bend “No Rules” iz Tuzle predstavlja video spot singla “Neko ide neko stane”. Dodajmo da je ova pjesma objavljena na četvrtom studijskom albumu benda “Na cesti bola”. Aktualan album “bosanskih Partibrejkersa“, kako tepaju grupi “No Rules”, objavljen je 2017. godine, a bend ga je promovirao brojnim koncertima po čitavoj regiji.

Pjesma Neko ide neko stane snimljena je u studiju Pogon u Tuzli i to pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića. I dodajmo, za glazbu, tekst i aranžman je zaslužan frontmen, vokal i gitarist benda Goran Čampara. Spot je sniman u garažnom stilu, neki su kadrovi snimljeni na relaciji Ljubljana – Budimpešta, a svirku benda je snimio Samir Mujakić u tuzlanskom Jazz Caffeu.

Ovo je prvi video spot za koji produkciju potpisuje ovaj bend. A osim ovog, Goran Čampara je snimio i spot Radikalno šik za kantautora Damira Avdića. I dodajmo, bend No Rules se trenutno priprema za snimanje svog novog, petog po redu studijskog albuma, koji će biti objavljen polovicom 2020. godine.

Biografija ovog tuzlanskog benda

No Rules je osnovan 1999. godine u Tuzli. Iza sebe imaju četiri studijska albuma, a to su Pasje vrijeme (2003.), Probaj me (2007.), Homesick Blues (2010.) i Na cesti bola (2017.). 2004. godine su osvojili prestižnu nagradu Davorin kao najbolji novi izvođač godine. Za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno s Hladnim Pivom i Disciplinom kičme.

Grupa je nastupila i na brojnim koncertima i festivalima u BiH, ali i cijeloj regiji, a bili su i na europskoj turneji. Posebno se ističe nastup pred 15.000 ljudi u sarajevskoj dvorana Zetra, gdje su nastupili kao predgrupa Deep Purpleu (2007.). Četvrti studijski album Na cesti bola je odlično prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i glazbeni kritičari. Naime, on je uvršten među petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine na portalu Glas.ba. A više o ovom tuzlanskom garage rock bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: No rules – Neko ide neko stane

Tagged