m.o.r.t. - svijet se sužava | 2023.

MORT, sinjska punk blues rock četvorka, predstavlja singl “Svijet se sužava”

Sinjska punk blues rock četvorka MORT predstavlja svoji novi singl naziva “Svijet se sužava”. A oni njime najavljuju i izlazak albuma “Samo hrabro i bezveze!”, a to će se dogoditi u petak, 17. ožujka 2023. godine! Dodajmo da je pjesma “Svijet se sužava” drugi singl s nadolazećeg albuma, a ona se utjelovila u Turjacima u bendovskoj prostoriji za probe, tijekom, kako kaže M.O.R.T., “stresnih i brutalnih uvjeta 2020. godine”.

“Za sve one koji se osjećaju izolirano i odbačeno kao da se svijet sužava znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvijek postoji netko tko vas može vidjeti, osjetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste. A ova pjesma je posvećena našima prijateljima Anti Paladinu i Mariu Radiću koji su nas naglo i prerano napustili. Ovo je za vas braćo, gdje god bili!”, poručuje M.O.R.T.

A osim singla predstavljen je i prateći videospot koji je sniman na sedam lokacija i uključuje zračne snimke. Redatelj je Bojan Koštić, a i snimao ga je zajedno s glavnim snimateljem Konradom Mulvajem. I dodajmo, oni zajedno potpisuju montažu.

Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da je bend uspio u svojoj namjeri

“Inspiriran poznatom dolly zoom scenom iz Hitchcockove Vrtoglavice, točnije, kada James Stewart gleda niz stubište koje se počinje vrtoglavo izduživati, odlučio sam iskoristiti taj pogled s visine i u to uklopiti jednostavan motiv spirale. Točnije, kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi jednu drugačiju perspektivu na svijet koji je u neprestanoj kretnji i koji se konstantno obrušava se na nas,. A mi zapravo samo stojimo u njegovom središtu i pokušavamo shvatiti što se ustvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspjeli u našoj namjeri”, poručuje redatelj Bojan Koštić.

MORT ili originalno M.O.R.T. je beskompromisna četvorka koja iza sebe ima četiri albuma. Zadnji od njih je Standing Runningman, inače prvi album benda na engleskom, a dostigao je veliki uspjeh prethodnika Tužna kocka. A sam bend M.O.R.T. broji više od domaćih 400 koncerata, a i nastupe po Britaniji i Irskoj… Album Samo hrabro i bezveze!, prvi nakon tri godine, bit će u cijelosti objavljen 17. ožujka. Na njemu je bend radio u vrijeme lockdowna, a najavljen je ranijim furioznim singlom Imam sve. A prilika za čuti novi album je u zagrebačkom klubu Sax u subotu, 25. ožujka 2023. godine, dok su ulaznice dostupne na blagajni kluba. Više o M.O.R.T.-u doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: MORT – Svijet se sužava

Tagged