miriiam - simple minded love | 2021.

Miriiam, zagrebačka indie glazbenica, predstavlja singl “Simple-Minded Love”

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam donosi nam svoj novi singl “Simple-Minded Love”. Riječ je o prekrasnom indie singlu kojeg dodatno ističe sjajan video spot koji je djelomični hommage filmskim biserima kao što su “Little Miss Sunshine” i “Juno”. Ovo je drugi singl s nadolazećeg albuma od deset prekrasnih pjesama na kojima je gostovao niz zagrebačkih glazbenika. Podsjetimo, Miriiam predstavila singlom “Knot” kojeg je i publika i kritika prilično ishvalila.

“Za spot smo zaslužni Pavle Kocanjer i ja, sada već ustaljeni lik iz sjene koji me pomno prati u stopu. No, zvijezde su ovoga vizualnog uratka djevojčice iz Ženskoga košarkaškog kluba Orka. Tu je i glavna glumica Glorija Pinturić, već iskusna profesionalka s IMDB adresom i iskušanim kazališnim daskama HNK-a pod nogama. Također, tu su i Amadeo Kljun, Tomislav Ivanagić i ljubiteljima sporta prepoznatljivo lice Podcasta 8-24Ivan Šašak“, rekla je Miriiam.

“Ne znam što reći o pjesmi, a da nije predetaljno i sugestivno. Vjerojatno ću uvijek vješto izbjegavati reći što sam mislila i o čemu se radi. Naslov pjesme je već dovoljno sugestivan, tako da ću pustiti da jednostavnost govori u moje ime”, šarmantno je objasnila Miriiam.

Mlada indie glazbenica je vrlo hvaljena, ali i vrlo aktivna

Na portalu Ziher.hr nahvalili su singl Knot: “Odjednom pun Facebook zid jedne nove domaće pjesme, to obično znači da je stvar zbilja super. I jest. Miriiam ima singl koji ćemo zapamtiti, a nadam se i radio postaje. Retro, opušteno, zabavno, koncentrirano i zrelo. Sve se srećom razvezalo u korist Miriiam“.

Miriiam je nedavno nastupila na 2. Ženskoj Gitarijadi u kninskom klubu A3. Uskoro će nastupiti na 10. godišnjici JeboTon Ansambla u zagrebačkoj AKC Medika. Na prethodnom singlu Knot su vokalno/instrumentalno sudjelovali i neki članovi JeboTon kolektiva, a ovaj intimni akustični nastup bi joj mogao biti među zadnjima u takvom formatu, jer je bend napokon okupljen. Pjesmu Simple-Minded Love je izdala izdavačka kuća Basic & Rough. Više o ovoj indie folk glazbenici više doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO: Miriiam – Simple-Minded Love & Knot

Tagged