mayales - dupli svijet | 2019.

Mayales predstavlja akustični singl “Dupli svijet” kojim otvara novi album “Simbol za sunce”

Nova pjesma zagrebačke acid jazz funk benda Mayales naziva “Dupli Svijet” objavljena je krajem proljeća 2019. godine. A ona je, podsjetimo, bila najavni singl njihovog nadolazećeg, četvrtog albuma, koji se od ljeta iste godine snimao u studiju Miholjević/Ferina. Zanimljivo je spomenuti da je ovo prvi puta da Mayales snima dva albuma zaredom s istim producentima. A to sugerira da je autorski trojac Beluhan – Mirčeta – Geček itekako zadovoljan suradnjom sa spomenutim producentskim parom, odnosno zvukom koji su postigli nagrađivanim albumom “Simbol za sunce”.

Tijekom snimanja Mayales je napravio kratku pauzu kako bi ispred kultnog studija snimio i akustičnu verziju iste pjesme. Kontrast između dopadljive melodije i teksta te apokaliptičnog okruženja kompleksa Katran najbolje opisuje naslov pjesme – Dupli svijet. Živopisan kompleks Katran, nekadašnji industrijski centar u središtu Zagreba, danas je prostor koji privlači brojna imena zagrebačke urbane glazbene scene gdje stvaraju sadržaj koji obogaćuje ponudu metropole. Isti je posljednjih godina neraskidivo vezan i uz Mayalese, još od početka stvaranja albuma Simbol za Sunce.

U neposrednoj blizini Katrana nalazio se Mayalesov umjetnički atelje u kojem su nastajale pjesme spomenutog albuma. Točnije, one koji će se nekoliko godina kasnije snimati i dotjerivati u samom Katranu, u studiju producentskog para Pavla Miholjevića i Jure Ferine. Osim toga, Katran skriva i osebujan klub Maria Petrekovića u kojem Mayales radi probe svog mnogoljudnog benda, postave koja posljednjih tri godine fanatično izvodi pjesme iz povratničke faze Mayalesa te dva posebna koncerta koja su velikim slovima upisana u kronologiji njihove povratničke priče. Kruna te suradnje je i Katran Session, dvadeset minutni video u režiji kultnog Radislava Jovanova Gonze. Po mnogima najbolje ekranizirana sviračka virtuoznost benda koji već 27 godina širi granice domaće pop rock glazbe. Više o bendu Mayales doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Mayales – Dupli svijet

Tagged