marko tomasović - život voli hrabre | 2023.

Marko Tomasović singlom “Život voli hrabre” hrabri one koji ostanu bez svoje najdraže osobe

Marko Tomasović singlom “Život voli hrabre” želi poručiti svima koji ostanu bez najdraže osobe da budu ustrajni i hrabri u nastavku života. Podsjetimo, naslovna pjesma s istoimenog albuma koji se još uvijek dobro prodaje ujedno ohrabruje i samog kantautora. Naime, on prolazi kroz vrlo tešku životnu situaciju pa je samim tim ova pjesma iskrena i vrlo aktualna… I dodajmo, novi album Marka Tomasovića sadrži 10 kantautorski pjesama na kojima je ovaj glazbenik radio zadnjih 10 godina.

Marko Tomasović rođen je u Zagrebu 1976. godine. Skladao je više od 800 pjesama za brojne hrvatske glazbenike poput Olivera Dragojevića, Zdenku Kovačiček, Maju Šuput, Remi (Elemental), Davora Gopca (Psihomodo Pop), Ivanu Kindl, Mladena Grdovića, Eminu Arapović, Danijelu Martinović, Lidiju Bačić, Terezu Kesoviju, Emiliju Kokić, Tomislava Bralića (klapa Intrade), Matiju Cveka, Alena Vitasovića, Jasnu Zlokić, Ibricu Jusića, Marinu Tomašević, Alena Nižetića… Ali i mnoge druge hrvatske i inozemne izvođače! A posebno je poznat po radu s mladim pjevačima. Tako je među njegovih sto nagrađenih pjesama na domaćim i inozemnim priredbama nalazi se čak 35 debitanata.

U studenom 2015. godine osvaja nagradu za životno djelo u Skopju (Makedonija) za sveukupni doprinos balkanskoj muzici. Dodajmo da mu je na Evrofestu nagradu uručio direktor Konstantin Konstantinov. Od 2020. godine se značajnije posvećuje suradnjama s izvođačima izvan regije. Tako stvaruje suradnje s Ronom Holseyem i Mystinom (USA), Lovanom (Švedska), Domenicom Strafaceom (Italija), Annom Kiarom (Rusija), Annom Muzykom (Poljska) i Jerry Valeom (Venezuela). Više o Marku Tomasoviću doznajte na Wikipediji. A što Marko upravo sada radi, provjerite putem njegovog Facebook profila.

VIDEO: Marko Tomasović – Život voli hrabre

Tagged