lana jurčević - tipično muški | 2023.

Lana Jurčević, hrvatska pop princeza, vraća se na tron glazbene scene singlom “Tipično muški”!

Lana Jurčević, miljenica hrvatskog radijskog i televizijskog etera pripremila je novi, zarazan singl naziva “Tipično muški” i to pod okriljem Dancing Beara / Warner Musica. Podsjetimo, Lana je pod umjetničkim imenom La Lana objavila je dva singla na engleskom jeziku za svjetskog diskografskog giganta Warner Music, licencnog partnera diskografske kuće Dancing Bear. A s njima je doživjela zaista veliki uspjeh u internacionalnim vodama, brojeći milijune streamova. Prvi singl je bio plesni hit “So Messed Up”, a drugi obrada pjesme “How Will I Know” pjevačke dive Whitney Houston.

Laninu karijeru krasi pet izuzetno uspješnih studijskih albuma i stotine milijuna pregleda na Youtubeu. A tu je i više od 50.000 videa na Tiktoku s Laninim pjesmama te više od 850.000 obožavatelja na društvenim mrežama. A Tipično muški zarazan je novi Lanin pop singl koji u izrazito radiofoničnom duhu prati priču s kojom se svaka žena i mlada djevojka može poistovjetiti. Lana Jurčević šalje poruku “tipičnom muškarcu” koji iznevjeri kada je najpotrebniji, ali i kroz pjesmu potiče slušatelje da skupe hrabrost i zauzmu se za sebe. Točnije, da se prestanu zadovoljavati minimumom kojeg dobivaju od voljene osobe…

“U ovoj pjesmi vidim i osjećam novu i zreliju sebe. No, ujedno sam svjesna a pjesme koje mi kao izvođači radimo itekako imaju utjecaja na slušatelje. A ovo je pjesma koja goviri da se niti u jednom odnosu ne trebamo zadovoljavati mrvicama. Teško je to kada si zaljubljen, kada još postoji ona kemija ili kada vas vežu neke puno veće i životno važnije stvari pa se lomiš u sebi… A takva razmišljanja smo svi prošli. Ta vaga u glavi… Ona vuče na jednu stranu, a srce na drugu stranu”, rekla je Lana Jurčević.

Lana ovom pjesmom šalje nadahnjuju i osnažuju poruku “ženskom ohrabrenju”

Tekst i glazbu singla Tipično muški potpisuju Jelena Vukosav i Milana Vlaović, dok je aranžman uredio Dražen Kvočić Dash. Misiju singla upotpunjuje i službeni spot u kojem Lana zavodljivim plesnim pokretima dočarava viziju snažne samouvjerene žene. Samostalno je osmislila svaku scenu spota koristeći različite slike iz kojih je vukla inspiraciju. I dodajmo, zajedničkim snagama s režiserom Lukom Sepčićem razradila je svoje ideje.

“Znala sam da ćemo se Luka i ja razumjeti i moći zajedno stvoriti potpuno novu atmosferu koja odlično paše uz samu pjesmu i priču. Iza mene je stajalo dvadeset žena koje plesom prenose tu istu poruku. A na spotu je radilo gotovo četrdeset ljudi! Svi smo izuzetno zadovoljni kako je spot ispao. Ne možemo dočekati da ga svi ostali vide”, rekla je Lana o spotu.

Dodajmo da se Lana se svojim novim singlom te njegovom nadahnjujućom i osnažujućom porukom pridružuje svojim inozemnim kolegicama Miley Cyrus i Shakiri koje su početak 2023. godine obilježile moćnim singlovima o ženskom ohrabrenju.

Lana Jurčević ne generalizira muškarce niti misli da su oni negativci, no…

“Naravno da ne generaliziram muškarce niti mislim da su oni negativci. Ali ovo je baš jedna tipično ženska pjesma i rečenica koja se često čuje. Ovdje je više priča o tome da se boriš za svoju sreću i da trebaš prvenstveno voljeti sebe. A kada je tako, onda ne pristaješ ni na ništa manje s druge strane”, dodala je Lana o singlu Tipično muški.

Tipično muški je Lanina moderna ženska himna ohrabrenja. Ona je tako usklađena je s porukom koju ona komunicira svojim objavama na društvenim mrežama. Ali i koju je integrirala u samo srce svog brenda. A to je da je važno je brinuti se za sebe te se izboriti za vlastitu sreću… Više o Lani doznajte putem njezinog Facebook profila.

I dodajmo, Lanin slavljenički plesni singl dolazi nakon pandemijske pauze tijekom koje je izgradila iznimno uspješan kozmetički brend La PIEL. A on doista uživa veliku popularnost u regiji. Nastao je 2018. godine i to s ciljem da udovolji ženama i pazi na njih najboljim prirodnim sastojcima, pružajući ne samo njegu, nego i samopouzdanje. Uspjeh La PIEL-a nesumnjivo potječe i iz Lanine popularnosti, pogotovo na društvenim mrežama. A ona je tamo djelovala kao pionir influencerstva u Hrvatskoj i regiji. Ali je i ponudila kvalitetne proizvode koji osvajaju nagrade…

VIDEO: Lana Jurčević – Tipično muški

Tagged