kawasaki 3p | uživo u teatru itd | foto: katarina skrbin | 2018.

Kawasaki 3P predstavlja pjesmu “Mate Parlov” kojom obilježava rođendan ove boksačke legende

Kawasaki 3P obilježio je prošle godine četvrt stoljeća antologijskih uspješnica koje su u svojoj najsirovijoj i najblistavijoj koncertnoj verziji zaživjele na obljetničkom CD/DVD izdanju “25 godina x Teatar &TD” objavljenom u svibnju za diskografsku kuću Dancing Bear. A ovu subotu, 16. studenog 2019. godine, nezaustavljiva zagrebačka rock mašina obilježava još jedan važan datum. Naime, toga dana je rođendan Mate Parlova, šampiona i istinske boksačke legende, koji sada živi vječno opjevan u istoimenoj pjesmi! A Kawasaki 3P posvećuju mu pjesmu koju danas predstavljaju u live verziji s pratećim videospotom.

Pjesma Kawasaki 3P-a zauvijek će nas podsjećati na legendu, jedinog hrvatskog boksača koji je osvojio najznačajnije titule u ovom borilačkom sportu – onu amaterskog europskog i svjetskog prvaka, što u svom boksačkom stažu nema ni veliki Muhammad Ali, potom neprocijenjivo olimpijsko zlato te titulu profesionalnog europskog i svjetskog prvaka, a kao izbornik na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu Mate Parlov vodio je svoje boksače do zlata, srebra i dvije bronce.

Mate Parlov, omiljeni prvak naroda, još je za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća

s pravom ga mnogi nazivaju najboljim hrvatskim sportašem svih vremena. Simbolično, njegov život se ugasio točno 30 godina nakon posljednje velike osvojene titule, one profesionalnog svjetskog prvaka 1978. godine u Milanu. Njemu u čast sportska dvorana u Puli zove se Dom sportova Mate Parlov, a na legendu i iskrenog, skromnog čovjeka nisu ostali imuni ni Kawasaki 3P koji su mu posvetili pjesmu koju danas predstavljaju u live verziji s pratećim videospotom.

“Dragi Katripi i Katripčice. Kao i svake godine, prisjećamo se istinske sportske legende i perjanice pulske škole boksa. Ovoga puta, sjećamo se Matinog rođendana uz spot s našeg rođendana proslavljenog u Teatru &TD. Mate Parlov najjači je!!!”, poručuju Kawasaki 3P. A više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Kawasaki 3P – Mate Parlov | live at iTD

Tagged