gusti sok - najljepše doba godine | 2023.

Gusti sok, bend koji prkosi žanrovskim normama rokenrola, monotoniju blagdanske sezone razbija božićnom pjesmom “Najljepše doba godine”

Gusti Sok, bend koji prkosi žanrovskim normama rokenrola, ove blagdanske sezone razbija monotoniju toplom božićnom pjesmom koju ćete sigurno pjevušiti ovih blagdana. A riječ je o bendu nastalom na idejama i viziji Bojana Gatalice, čiji su zanimljivi riffovi i melodije zainteresirali i povezali sedmoro glazbenika koji mu se na kraju i pridružuju. I pod imenom Gusti Sok u veljači, ove, 2023. godine, objavljuju prvi singl naziva “Za nas”.

Članovi benda svoju glazbu i rad opisuju na vrlo poetičan način: “U odajama banda zvanim FoggyRoomStudio radi se na tome da svaki riff bude detaljno osmišljen. Da ritam sekcija bude čvrsto zalokotana u groove, a vokal sladunjavo lud.“

A nakon drugog singla, pjesme Dlakavi vuk objavljene tijekom svibnja 2023. godine, postalo je jasno da Gusti sok odlučno odbija biti uobičajen rock bend. Naime, on se ne optereće žanrovskim blokadama. Bend smatra da “pjesma sebi određuje stil nakon što se podigne temelj”. A u glazbi Gustog Soka čuju se utjecaji žanrova kao što su neo soul, pop rock pa sve do alternativnijih pravaca… I sve su to potvrdili trećim singlom Ugasi svjetlo kojeg su objavili u srpnju 2023., a za koji su snimili i prvi video.

U bendu Gusti sok nalazi se pet profesora

A osim predavanja iz glazbenog, mogu nas nešto naučiti i o matematici, hrvatskom jeziku i kemiji. Ali u ovoj skupini profesora jako je puno i pustolova. Luka Iverac u bandu svira klavijaturu i violu, a zanimljivo je da je bio dio grupe Ogenj koja je osvojila Porin za najbolji album etno glazbe 2019. godine. Vokalistica Veronika Kovač sudjelovala je na jednom glazbenom showu na kojem se uspjela plasirati u top 40, a gitarist Hrvoje Mikuldaš prije par godina odvažio se na put do Armenije i Gruzije motorom i napisao vrlo zabavno putopisno štivo.

Iako su zajedno nešto manje od godinu dana, ova sedmorka vrlo marljivo radi. Nakon ljetne stanke i prva dva live nastupa, baš kada su snimali treći singl, pojavila se ideja o božićnoj pjesmi. I ideja je tako pretvorena u singl Najljepše doba godine za koji su snimili topli božićni video.

Spot za ovaj singl, kao i prethodni, sniman je u Bjelovaru u vlastitoj produkciji. A pomogli su im prijatelji Petar KlinacMate Pušić i Filip Štimac. Budući da se Gusti sok igra glazbenim stilovima, u ovoj pjesmi napravljen je iskorak u jazzy atmosferu. I dodajmo, glazbu i produkciju potpisuje Bojan Gatalica, a uz njega tekst su pisali Miran Kapelac i Marko Dragičević.

Ovaj sedmeročlani bend odbija biti ograničen žanrovskim normama

A Gusti sok čine ga Veronika Kovač, Bojan Gatalica, Miran Kapelac, Marko Dragičević, Hrvoje Mikuldaš, Luka Iverac i Renato Palatinuš. I kako poručuju, za sada sa samo tri pjesme iza sebe, “spremni su uzdrmati glazbenu scenu svojim jedinstvenim zvukom”. Najljepše doba godine njihova je najnovija pjesma koja unosi dozu uzbuđenja u blagdansko vrijeme. Ali i pokazuje njihovu nježniju stranu…

Singl Najljepše doba godine dostupan je na svim većim platformama za streaming, što ga čini savršenim dodatkom vašem popisu pjesama za odmor. Pripremite se doživjeti Božić na potpuno novi način uz zaraznu energiju i blagdanski žar benda Gusti Sok. A sve što vas dodatno zanima o njemu potražite na njihovoj Bandcamp stranici.

VIDEO: Gusti sok – Najljepše doba godine & Ugasi svjetlo

Tagged