filip pintar - what a dan | 2022.

Filip Pintar predstavlja novi studijski uradak razigranog naslova “What A Dan!”

Filip Pintar, sve primjećeniji glazbenik, predstavlja svoj novi studijski uradak razigranog naslova “What A Dan!” A kroz dvojezičnost daje naslutiti kako je riječ o otkačenoj mladenačkoj pjesmi koja traži smisao u besmislu. Već prvi stihovi “Tko sad to kuca, glava mi puca, još mi se štuca, Oh, What A Dan!” usmjeravaju na ležernost. One prizivaju opuštanje moždanih vijuga kroz prepuštanje dokoličarenju tijekom sparnih i vrućih dana ljetnih dana.

Filip u novoj pjesmi donosi osvježenje aranžmanski je odvevši u hip-hop – pop, u kojem ga do sada nismo imali prilike čuti. Obogaćen mnogim komičnim doskočicama i odgovarajućim zvučnim kulisama, uključujući beatbox i dahove, kroz singl se Pintar po prvi put okušao u slaganju i izvođenju klapskog višeglasja.

“Imam dojam da me ova pjesma odlično opisuje. Ona prati dečka koji ima dubok san i teškim srcem ustaje iz kreveta. On pamti daleku prošlost, dok bližu zaboravlja. Iznova nešto traži po kući, ali i šire. Osjeća se zbunjeno u nepredviđenim situacijama, ali fina hrana mu nije strana… Ova pjesma mi prenosi vedrinu. Nasmijava mi dušu i baš je po mom guštu. Potpuno se pronalazim u njoj, a pomogla mi je proći kroz sve dogodovštine koje su se tijekom njenog nastanka izdogađale. Pokazala mi je da koji put stvari treba pustiti kako bi se odvijale svojim tokom. Ona je potvrdila da je baš to najispravniji put”, rekao je Filip Pintar.

Singl “What A Dan!” izašao je glazbene radionice autorskog tima Pintar – Malek

Autorski tim Filip Pintar – Vjeko Malekin Malek proširio je svoje kreativno polje djelovanja i na videospot. Za njega su raspisali kompletan scenarij, a Filip je osobno odradio montažu spota. Nakon Pintarevog i Malekovog dueta Poželim koji je objavljen prije pet godina, ponovno su udružili snage ispred kamera. A tamo se Malek pojavljuje u ulozi jednog, ali vrijednog Pintarevog fana.

“Veseli me kad mi se pruži prilika za montažu videa. To je nešto što sam radio od malih nogu i postalo je dio mene, a da nisam ni bio svjestan. Kada ulazim u svijet montaže, kao da počinjem gejmati. Nadam se da će većina uživati i zabaviti se gledajući spot, kao što gejmeri guštaju u igranju igara. A što se Malekove glume tiče, iako smo imali neke druge glumce u planu, kad zagusti Malek uskače i spašava stvar. Ovaj put ne samo da je spasio stvar, nego mi se čini da me malo i zasjenio svojim glumačkim sposobnostima. Sada može uzeti pauzu od nekoliko godina da ipak dođem do izražaja. Jer ćemo u suprotnom morati zamijeniti uloge – on će ići u izvođače, a ja u menadžment”, kroz smijeh je dodao Pintar.

Podsjetimo, Filip Pintar je dosad objavio šest singlova pod svojim imenom i prezimenom. To su Ti si dar s neba, Zajedno, Blago svijeta, Očaran, Lagano me nosi i Ritam sreće. A prije toga predstavio je i tri pjesme pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo) – Poželim, Izgubljen bez nje i Mislim na nas. A da su njegove pjesme rado slušane sugerira činjenica da su Ti si dar s neba, Blago svijeta te Ritam sreće bile među 40 najemitiranijih singlova na radijskim postajama u Hrvatskoj. Otkačite se ovog ljeta i nasmijte uz What A Dan! Više o Filipu Pintaru doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Filip Pintar – What a dan!

Tagged