dolia | sara vojičić - riad musić - erik muller | 2023.

Dolia, sarajevski symphonic-progressive metal bend, predstavlja svoj debitantski singl “The Gift” kojim ujedno najavljuju i nadolazeći EP

Sarajevski symphonic-progressive metal bend Dolia predstavlja debitantski singl “The Gift” kojim najavljuju nadolazeći EP. Bend Dolia u trenutnom sastavu postoji od 2018. godine, a pod tim imenom nešto duže. Članovi benda su Sara Vojičić (vokal), Riad Musić (gitare i orkestracija) i Erik Müller (bas). U svojoj glazbi kombiniraju heavy metal sa primjesama klasične i filmske muzike, ali i etno melosa.

Iza same glazbe krije se originalna fantasy priča koja je djelomično inspirirana slavenskom mitologijom. Tako pjesma The Gift govori o susretu glavne protagonistice sa Moranom, slavenskom boginjom zime, plodnosti i snova, ali i zaštitnicom žena. Dodajmo da je Dolia za ovu pjesmu snimila i video spot, a njegovu režiju potpisuje Tarik Hodžić (Scream for me Sarajevo).

Miks i master pjesme The Gift potpisuje Simon Jovanović. A osim ove pjesme, bend najavljuje izlazak još dva video spota za pjesme sa nadolazećeg EP-a kojima će ispratiti ovu priču. Ali će se prikazati i druga strana medalje, odnosno njezin pandan u realnom svijetu. Drugi singl, koji je ujedno i “title track” EP-a, izlazi krajem 2023. godine. Bend Dolia aktivno radi na snimanju konceptualnog albuma od devet pjesama kojeg planiraju objaviti 2024. godine. A kada ga izdaju, uživo će ga promovirati na prostorima bivše Jugoslavije, ali i šire. Više o ovom sarajevskom metal bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Dolia – The Gift

Tagged