vana beara - bolje sama | 2023.

Denis Mujadžić Denyken svojim prvim singlom “Bolje sama” kojeg pjeva Vana Beara najavljuje i svoj prvi autorski album!

Glazbeni producent Denis Mujadžić Denyken, koji sljedeće, 2024. godine, obilježava 35 godina karijere u kojoj je kao glazbeni producent surađivao s najvećim glazbenim imenima, prvim singlom BEARA – “Bolje sama” najavljuje svoj prvi autorski album!

“2024. godine obilježavam 35 godina svoje umjetničke karijere. Mislim da je u redu da nakon 300 albuma koje sam radio za svoje suradnike napravim i jedan svoj, osobni album sa mojm autorskim pjesmama. A album će se zvati ECLECTIC, što je indikativno za moj pristup ovom glazbenom materijalu. Bit će to pop album s kojim izlazim iz svoje zone komfora rock producenta i koji donosi poprilčno raznolik glazbeni materijal s utjecajima bolje prošlosti od Motown zvuka 60-tih godina preko Steviea Wondera te disco produkcije 70-tih do synth pop zvuka 80-tih na tragu dua Eurythmics“, rekao je Denis Mujadžić Denyken.

Album ECLECTIC izlazi u studenom 2024. godine, a do tada je planirana objava nekoliko singlova. I dodajmo, pjesme s tog albuma su one koje je Denyken skupljao dobar dio svoje glazbene karijere. “Kako sam kritičan u radu sa suradnicima posebno sam kritičan spram samog sebe. Ono što mi je posebno drago je da su te pjesme izdržale test vremena. I evo, došlo je napokon vrijeme da se manifestiraju”, dodaje Denyken.

Denyken je u svojoj karijeri surađivao sa brojnim gazbenicima, a dobio je i brojne nagrade

Od sveg ovog ne bi bilo ništa da Denyken, kako kaže, nije imao sreću upoznati Vanu Bearu, mladu i izuzetnu vokalnu solisticu, čije je prezime, koje mu se učinilo zvučno i kozmopolitsko, iskoristio za naziv cijelog projekta. Kao prvi singl projekta pred nama je pjesma Bolje sama. Priča je to o ženi koja je napokon odlučila poslušati onaj tihi glas razuma umjesto bučnog i nametljivog glasa zaljubljenosti. Patnja je dobra učiteljica života i ovoga je puta izbor Bolje sama nego ostati u odnosu koji samo donosi daljnju patnju…

Denis Mujadžić Denyken u 35 godina karijere je kao glazbeni producent surađivao sa brojnim imenima hrvatske glazbene scene. A oni su Hladno Pivo, Majke, Jinx, Vatra, Pips, chips & videoclips, Zabranjeno pušenje, Kojoti, Bajaga, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Darko Rundek, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Mile Kekin, Gretta, Josipa Lisac, Nina Badrić, Vanna, Severina… Dobitnik je i 6 nagrada Porin te 3 nagrade Crni Mačak kao najbolji glazbeni producent. Također, dobio je Rock Off nagradu za životno djelo 2023 godine. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi denyken.com.

VIDEO: Beara – Bolje sama

Tagged