debeli precjednik | 2023.

Debeli Precjednik, dugovječna hardcore-punk-rock institucija, predstavlja novi singl “Nema me”

Dugovječna hardcore-punk-rock institucija Debeli Precjednik novim singlom “Nema me” najavljuje skorašnje predstavljanje novog albuma “Atomac”. Novi singl “Nema me” refleksija je pojedinca koji se pod pritiskom užurbanog svijeta i čizmom vladajućeg sistema ne prepoznaje, a svjestan toga da vrijeme nepovratno izmiče žali za nekim prošlim, bezbrižnijim danima. Snažna poezija utopljena je u energične gitarske dionice i užurbani ritam te je u skladu s očekivanjima svih ljubitelja beskompromisnog punk zvuka.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje bend, dok je Ivan Jakić zaslužan za mix i master te se pojavljuje u ulozi zvučnog tehničara uz Dražena Alića. Videospot je djelo frontmena Tina Kovačića Koce. Singl Nema me možete poslušati putem YouTube kanala Dostave zvuka niže u tekstu, a dodajmo i da dugo iščekivani novi album Atomac dolazi nakon hvaljenog split izdanja Godina majmuna iz 2016. godine.

Debeli Precjednik nastao je 1993. godine kao ispušni ventil za sve frustracije i nepravde koje su članovi benda proživljavali. Od tada do danas angažiranim i osobnim tekstovima uvijek su promicali toleranciju. A kroz besprijekorne live nastupe pune pozitivne energije komunicirali svoju ideju punka, kako sami kažu, s puno prijateljstva i srca. Tekstualno djeluju dvojezično, na hrvatskom i engleskom što im je svakako otvorilo i mnoga vrata izvan granice. Iza sebe imaju odrađeno više stotina koncerata i nekoliko europskih turneja. Svirali su i s punk velikanima kao što su NOFX, SNFU, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon i drugima. Debeli Precjednik su Tin Kovačić – Koca (vokal), Davor Bestvina – Davke (gitara, back vokali), Ivan Budaić – Buda (gitara), Igor Kovačević – Igich (bas) i Siniša Rajković – Bubi (bubnjevi). Više o bendu Debeli Precjednik doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Debeli Precjednik – Nema me

Tagged