dalmatino - fala bogu, sritna zvizdo | 2023.

Dalmatino predstavlja “Fala Bogu, sritna zvizdo”, pjesmu prožetu ljubavlju i u koju je bend unio svoju dušu

Dalmatino, genijalni splitski pop sastav, bez obzira na iznimno bogati koncertni raspored diljem Lijepe naše, ali i šire, mislili su na svoje obožavatelje te pripremili novi singl naziva “Fala Bogu, Sritna Zvizdo”. A on, baš kao i svi prethodni, izlazi pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

“Pjesma Fala Bogu, Sritna Zvizdo prožeta je ljubavlju i iskreno možemo reći da smo u nju zaista unijeli svoju dušu. Dodatno nas je inspirirala upravo naša publika koja je iz koncerta u koncert pjevala u glas s nama i davala nam svoje iskrene emocije i neizmjernu zadivljujuću energiju. Također, bilo nam je iznimno važno da pjesma izađe baš na blagdan svetog Ante, kako bismo na najljepši način obilježili taj važan dan”, rekli su članovi grupe Dalmatino povodom izlaska novog singla.

Predivna romantično naslovljena balada Fala Bogu, Sritna Zvizdo osvojit će vas na prvu i izazvati  lavinu emocija. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ivo Jagnjić, a uz njega su za aranžman zaslužni Zdravko Sunara te Ante Gašpardi. Pjesma je snimljena u studiju Deva, točnije kod Dade Marušića. A on potpisuje režiju, ali je snimio i prateći videospot. Asistent snimanja je Marin Marušić, a za kolor korekciju se pobrinula Matea Marušić.

Gajde, iza kojih stoji Stjepan Večković, pjesmi daju posebno i svečano ozračje

Spot novopečenog hita prati priču dvoje mladenaca tijekom njihovog najsretnijeg dana prema vječnom zajedničkom životu. A spomenimo da su se u ulozi sretnog para našli Tea Tulić te Marko Čubelić. Gajde, iza kojih stoji Stjepan Večković iz ansambla Lado i koji je i gostovao na njihovom koncertu u zagrebačkoj Areni, pjesmi daju posebno i svečano ozračje…

Nova pjesma došla je gotovo točno dvije godine nakon hita Refužo koji je i danas odlično zastupljen u eteru. On je, podsjetimo, proveo maksimalnih 52 tjedna na prestižnoj radijskoj listi HR Top 40 te ostvario gotovo 7,5 milijuna pregleda na YouTubeu i 600.000 streamova na Spotifyju. Uz to, prethodni hitovi Dalmatina smatraju se klasicima hrvatske pop glazbe. Tako hit Ditelina s četri lista s legendarnim Oliverom Dragojevićem broji više od 2 milijuna streamova na Spotifyju. A vrlo blizu ga prati njihov i dalje aktualni singl Dajem ti rič, čiji se broj streamova bliži brojci od 2 milijuna.

Osim velike popularnosti na radio stanicama i streaming servisima, singl Dajem ti rič postao je himna zaljubljenih. Ona je učestalo prva pjesma mladenaca na svadbama, a tu tradiciju će i Fala Bogu, sritna zvizdo nedvojbeno nastaviti. S novim fenomenalnim singlom grupa Dalmatino nastavlja stvarati iskrenu i prekrasnu glazbu koja dira dušu svih njezinih slušatelja. A to će zasigurno prepoznati njihova vjerna i brojna publika, ali i brojni urednici. Dodajmo da ovu grupu možete slušati u Velikoj Gorici na Goričkim večerima u petak, 16. lipnja 2023. godine. Sve dodatne informacije o ovom splitskom pop sastavu doznajte putem njihovog Facebook profila.

VIDEO: Dalmatino – Fala Bogu, sritna zvizdo

Tagged