castaway souls - od mora sjeverno | 2023.

Castaway Souls, sisački glazbeni projekt, predstavlja singl “Od mora sjeverno” koji najavljuje novi studijski album

Sisački glazbeni projekt Castaway Souls predstavlja singl “Od mora sjeverno”, koji najavljuje novi studijski album, a čija se objava očekuje krajem ove, 2023. godine. I dodajmo, album je u potpunosti snimljen na akustičnim instrumentima, što predstavlja značajnu prekretnicu u radu benda Castaway Souls.

Glazbu i tekst za pjesmu Od mora sjeverno potpisuje Louis Juckovich, a on o njoj kaže: “2020. godine je bila po mnogočemu specifična godina. Mnogi će ju uglavnom pamtiti po lošem. No, bilo je u svemu tome novome i svijetlih trenutaka pa i perioda. Detaljno će mi ostati u uspomeni, gotovo dan za dan. Mene su te godine intenzivno posjećivale moje tajne i čarobne muze. Tako evo, pod njihovim utjecajem, prezentiram četvrti singl s nadolazećeg dugosvirajućeg albuma benda Castaway Souls, na kojem će biti skladbe napisane isključivo u toku spomenute godine. Od mora sjeverno prva je krizna kompozicija, kako sam ih tada radno imenovao. Ona je nastala jednog ponedjeljka u ožujku, dan nakon zagrebačkog potresa. Još je jedna u nizu jednostavnih priča o sjetnom prisjećanju na jednu prošlu kontinentalnu ljubav. Rekao bih, baš prigodna za kraj ljeta i početak jeseni.”

Castaway Souls je glazbeni projekt iz Siska predvođen gitaristom, vokalom i autorom Louisom Juckovichem. Javnosti su se predstavili LP-em Demons from the Attic, EP-em I’ll Be Flying Tonight te brojnim singlovima. Širok spektar glazbenih utjecaja, raznovrsnost tekstualnih tema te složenost aranžmana pokazali su na albumu Between Surreal and Reality, a pjesmama “Kazaljke“, “Haljina za ples“, “Kralj naive” te aktualnim singlom “Od mora sjeverno” dokazali su kako kvalitetne tekstove mogu pisati i na hrvatskom jeziku. Više o ovom bendu doznajte na mrežnim stranicama Spone na adresi spona.com.hr/artists/castaway-souls.

AUDIO: Castaway Souls – Od mora sjeverno

Tagged