billie joan | ivana pezo | 2021.

Billie Joan, mlada splitska kantautorica, singl “Little Jimmy” posvetila velikom Bobu Dylanu

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan izdala je drugi solo album naziva “Selfless”. Album izlazi ovog proljeća u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa. To je drugi album Billie Joan, kojeg je izdala nakon hvaljenog debi albuma “Barren Land” iz 2017. godine. Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar i Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.

Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta Femme nouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge glazbenice predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

Little Jimmy je po splitski Mali Šime. Osobu opisanu u spotu, naći ćete u svakom kutku zemlje, iskorištenu i zaboravljenu, samo se malo potrudite i držite oči širom zatvorene, kao što to uvijek radite”, rekla je Ivana Pezo o novom singlu. U novom je videospotu odala otvoreni tribute legendarnom Bobu Dylanu i jednom od prvih videospotova u povijesti rock glazbe Subterranean Homesick Blues. Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati diljem Hrvatske. Koncerti će biti u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency. Više o Billie doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO: Billie Joan – Little Jimmy

Tagged