baltazar - ne vraćam se | 2023.

Baltazar spotom za prvi singl “Ne vraćam se” najavljuje treći album

“Ne vraćam se” prvi je izlazni singl sa nadolazećeg trećeg albuma hard rock banda Baltazar. Uz prethodna dva albuma i više singlova, Baltazar u svom energičnom stilu ponovo beskompromisno kroči na scenu i tako nas vodi svojim žestokim zvukom u bolji svijet!

Ovim novim izlaznim singlom kojim najavljuju treći album pod etiketom Dallas Recordsa, odjednom Baltazar kreće na put i to tamo “gdje jedino putovanje je putovanje prema samome sebi”. “U današnjem svijetu užurbane konfuzije i ustaljenih matrica, istina smo samo mi u promijeni prema sebi. Da bi svijet postao bolje mjesto za suživot, moramo postati bolja verzija sebe”, poručuju dečki iz benda Baltazar.

“Svijet je refleksija onoga što mi jesmo, a jesmo samo ljudi. A kao ljudi jedino u promijeni prema sebi činimo razliku koja vodi u bolji svijet!”, rekao je Tonči Horvat Hus, osnivač, autor i gitarist benda Baltazar. Tonči je ujedno i autor glazbe, dok je Leo Anđelković, frontmen, autor i gitarist koautor glazbe, ali i autor teksta. A njih dvojica zajedno potpisuju i produkciju za ovaj novi singl Ne vraćam se. U aranžmanu sudjeluju svi članovi banda Baltazar, a to su Hus, Leo, bubnjar Damir Medić Medo te basist Danijel Teodorović Dante. Dodajmo da je za mastering zaslužan je Drago Smokrović Smokva.

Bez Istre, tzv. Terre Magice i njezine magije, mnogo toga ne bi baš tako odigralo…

Baltazar je band koji je svoju publiku do sada u razigranom kreativnom procesu osim upečatljivim pjesmama zaintrigirao i autentičnim animiranim spotovima. Rijetki su ti videospotovi u kojima se mi pojavljujemo ispred kamera. No, ovaj posljednji singl je upravo jedan od tih”, rekao je Leo Anđelković.

“Živimo u raju zvanom Istra, iako ne svi trenutno. Ali slažemo se svi da je Istra, tzv. Terra Magica, pravi raj i da se bez njene magije mnogo toga ne bi baš tako odigralo! Kada osvijestimo što imamo oko nas, samo otvorimo objektiv i krećemo snimati prema sebi. Nema tu puno filozofije. Sve je stvar inspiracije i trenutka u kojem se istinski prepuštamo rock and rollu i našem unutarnjem kreativnom putovanju. Istina, teško nas je sve skupa uloviti u četiri zida vidljivog kuta gledišta. Ali znalac kao što je Doringo uspio se osuditi i zokružiti cjelinu. Iako znamo da mu nije bilo lako ukrotiti nas”, dodaju dečki iz Baltazara.

“Na ideju Husa desio se i pračovjek u spotu. A Dante je pronašao onoga koji je i jedini mogao utjeloviti tu ulogu koju je životopisno na svoj način i proživio. To je naš SandroAlesandro Bumbak! Spot je sniman na zanimljivoj lokaciji u špiljama iznad Istarskih toplica. Da nije bilo El DoradaDorijana Floričića iz banda Šćike, nikada ne bi doslovno uspjeli doći tim putem do cilja. Niti do špilje, a niti do realizacije spota. A i vožnja je ulila dodatni adrenalin. Uživajte u spotu!”, poručuju dečki iz benda Baltazar. A što oni trenutno rade, doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Baltazar – Ne vraćam se

Tagged