art effect - moj grad | 2023.

Art Effect, splitsko-kaštelanski alt-pop-rock bend, predstavlja novi singl “Moj grad”

Art Effect, splitsko-kaštelanski alternativni pop-rock sastav, predstavlja svoj novi singl naziva “Moj grad”. I dodajmo, pjesma “Moj grad” je ekskluzivno objavljena od strane diskografske kuće “Extra Music”, a prati ju atraktivni crno-bijeli video spot kojeg je režirao Erik Lončar, kojeg možete pogledati na kraju ovog teksta. A tko su uopće Art Effect? Oni su splitsko-kaštelanski alt-pop-rock bend koji je nastao 2018. godine. A tada je “nešto što je trebalo biti brit-pop tribute bend”, uskoro postalo autorski bend s pjesmama na hrvatskom jeziku!

2020. godine Denisu Mitru na gitari i Antoniu Žeravici na basu se pridružuje Mirna Katinac na vokalu, koja je gitarske rock riffove oplemenila melodioznim prizvukom, dajući jednu nostalgičnu notu nekadašnjeg novog vala i post new wavea. A to zajedno čini neobičnu, ali sada već i prilično prepoznatljivu kombinaciju. Sljedeće, 2021. godine, skupini se pridružuje Roko Kalebić na bubnju, a time je Art Effect upotpunio specifičnosti svog zvuka i već spomenutih kontrasta. A oni se u konačnici itekako dobro ljube

Jedrilica je prva autorska demo pjesma koju je sastav izbacio na digitalne platforme krajem 2020. godine. Početkom 2021. izlazi prvi spot za singl Zimska kiša, a nedugo nakon i Vjetar. A sada je tu i Moj grad, novi singl objavljen od strane diskografske kuće Extra Music. A spomenimo i da je prve nastupe sastav počeo održavati od ljeta 2019. godine na brojnim festivalima. Tako su svirali na Kaštelanskim rock večerima, festivalu Rock in Solin, a nastupili su i na Fjaka moto partyju i Mosor film festivalu, dok je posljednji veći koncert Art Effecta bio tijekom zime 2023. godine u splitskom klubu Kocka i to u svojstvu predgrupe etno-rock bendu Ogenj. Više o bendu Art Effect doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Art Effect – Moj grad

Tagged