art effect | split croatia | 2021.

Art Effect | Splitski bend koji rock riffove spaja s melodioznim prizvukom

Art Effect je hrvatski pop rock sastav iz Splita koji je nastao 2018. godine. Prvotna četvorka je okupljena kao brit pop tribute bend, ali su se nakon nekog vremena odlučili posvetiti stvaranju vlastitih pjesama na hrvatskom jeziku, inspiriranim utiscima svakodnevnice jedne individue, a protkane pozitivnim težnjama.

Postava članova benda Art Effect se stabilizirala početkom 2020. godine. A tada se Denisu Mitru i Antoniu Žeravici, gitaristu i basistu benda, pridružuje Mirna Leopolda Vukorepa na vokalu. To je gitarske rock riffove oplemenilo melodioznim prizvukom i spojilo u jednu neobičnu, ali sada prepoznatljivu kombinaciju.

Iste godine bendu se pridružuju i Tonči Bratanić na bubnju te Bono Bosak na drugoj gitari. I tako se kao kompletan glazbeni sastav u ovim izazovnim i reduciranim vremenima posvećuju studijskom snimanju i radu na svom prvom albumu, sve dok direktan kontakt s publikom na koncertima i festivalima ne bude opet moguć. Podsjetimo, ovaj bend je do sada predstavio singlove Jedrilica i Zimska kiša koji su po društvenim mrežama i glazbenim portalima zadobili mnoštvo pozitivnih kritika, a koje je i publika toplo primila. Te pjesme možete poslušati u nastavku teksta, a više informacija o bendu Art Effect doznajte na njihovim Facebook stranicama.

VIDEO: Art Effect – Zimska kiša & Jedrilica

Tagged